Hjertebarnet er sund mad

80 år. Tove Lindbo Larsen, tidl. minister og formand for de forhenværende MFere, holder stadig øje med, om nationen spiser rigtigt.

Tove Lindbo Larsen - fornøjet formand for 256 forhenværende i tinget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Hun er formand for den agtværdige Forhenværende Folketingsmedlemmers Forening, og det er tidl. minister Tove Lindbo Larsen (S) så fornøjet med, at hun stiller op til genvalg på generalforsamlingen 11. marts på Christiansborg. Selv om hun fylder 80 i morgen.

Men alder betyder ikke noget, når man er perlende frisk i hoved og sind - og erindrer sig forgængeren: Nu afdøde Erik Finnemann Bruun (K) gik først af som formand for FFF, da han var 103!

De 256 tidligere medlemmer af tinget inviteres jævnligt til foredrag og udflugter. Derved bekræftes og stimuleres det gode klima mellem politikere i Danmark.
Trods forskelligt partitilhør kan man være i stue sammen og have venskaber på tværs. Just ikke lige sagen i alle Europas parlamenter.

Tove Lindbo havde i de to seneste Anker Jørgensen regeringer dobbelt mandat som Grønlands- og kirkeminister uden at få ballade med hverken grønlændere eller biskopper.

Det, Tove Lindbo gerne vil huskes for fra sin politiske karriere, er sit hjertebarn, det ernæringspolitske program, hun som en af den gryende forbrugerbevægelses fortalere formulerede til et tøvende folketing. Mange gik jo op i, at svin og kvæg blev fodret korrekt, men hvad er det ikke vi tobenede putter i munden? Og da specielt i kantinerne?

Human ernæring
Tingets flertal overgav sig i 80ere for husholdningslærerindens argumenter, og vi fik bl.a. Institut for Human Ernæring på Landbohøjskolen samt et officielt ernæringsråd.

Nu er lydhørheden om sund mad enorm, men Tove Lindbo fatter ikke, at hendes efterfølgere endnu ikke har fået gennemført en differentieret moms, lavest på sunde fødevarer.

Der er både det ene og det andet i vejen - af teknisk art, hedder det. Men hvorfor kan man så finde ud af det i vore nabolande?

Tove Lindbo mistede i 2004 sin mand, Verner, der døde 84 år, men har fortsat slidt trapper og gange med sit frivillige arbejde på flere fronter, og det vil hun gerne blive ved med.

Så der skal lige en ny hofte til først i det nye år, men forinden skal de 80 fejres med en pigefrokost og en venne- og familiemiddag.

Tove Lindbo Larsen.- fornøjet formand for 256 forhenværende i tinget