Hende den lange gadetøs ude fra Bryggen

Realitystjernen Linse Kessler er kendt for at være sig selv og for et CV, der inkluderer en række fængselsdomme. Torsdag fylder hun 50.

Lenina "Linse" Kessler fylder 50 år 31. marts. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun kalder sig selv for »hende den lange gadetøs ude fra Bryggen«, og selvom hun er døbt Lenina Christiansen, kender det halve af Danmark hende som Linse Kessler.

Den barmfagre realitystjerne er mest af alt berømt for at være sig selv, først og fremmest som hovedpersonen i TV3-serien »Familien fra Bryggen«, hvor hun og familien i otte – snart ni – sæsoner har vist deres hverdag frem, komplet med hundeluftning, tøsehygge og kaffeslabberas.

I gennemsnit ser 170.000 danskere programmet, og Linse Kessler selv har 370.000 følgere på Facebook, dobbelt så mange som statsminister Lars Løkke Rasmussen. Selv forklarede hun i et interview ved juletid her i avisen sin egen succes på følgende måde:

»Jeg er godt fjernsyn. Jeg er smaddergod til at være mig, jo. Er det ikke banalt? Og alligevel fedt. Og folk tænker: Hvor er det nemt, men det er slet ikke nemt.«

Nemt har det ikke altid været at være Linse Kessler. Skillingerne, hun tjente som 11-årig i osteforretningen i Amagercenteret, endte som regel med at finansiere morens bodegabesøg, siden fulgte en broget voksentilværelse, der inkluderede en periode som peep show-stripper i Portugal, stripklubejer i Nyhavn og grøntsagssælger på Grønttorvet på Israels Plads.

Ifølge Københavns Politi har hun desuden drevet en række bordeller, og i det hele taget optager mere lyssky gesjæfter hendes CV. Hun har adskillige domme for bl.a. knivstikkeri, hashsmugling, trusler mod vidner og ulovlig indtrængen, og i alt har hun siddet i fængsel i syv år.

Den brogede fortid har imidlertid ikke stået i vejen for, at hun i dag er dronningen af reality, og det er hun ifølge egne ord, fordi »jeg siger tingene ligeud, og at jeg godt kan lide dyr«.

Det med dyrene er ikke for sjov. I hendes bog »SLAP DOG AF – Linses guide til et godt liv« fra sidste år skrev hun, at »når det handler om dyremishandlere, kan den godt futte lidt af for mig, og hvis jeg nogensinde skulle ryge ind for drab, vil det 100 procent have noget med dyr at gøre«.

Udover rollen som sig selv i »Familien fra Bryggen« har hun været statist i to »Pusher«-film, medvirket i realityprogrammer som »Paradise Hotel«, »Gustav og Linse på udebane«, og i 2014 modtog hun prisen for årets største TV-personlighed ved Copenhagen TV Festival.