Han vil have hele pakken

Som 30-årig sadlede Anders Jensen fuldstændig om og søgte mod den finansielle sektor, hvor han med ordentlighed og et skarpt fokus på detaljen har nået den absolutte top. 20. januar fylder han 50 år.

Anders Jensen. Fold sammen
Læs mere

Han var 30 år og karrieren tegnede sig egentlig ret klart. Med en ph.d. i matematik og en stilling ved Københavns Universitet var banen kridtet op til en flot akademisk karriere. Men det føltes ikke helt rigtigt for Anders Jensen. Den unge adjunkts sociale gemyt kunne godt blive lidt understimuleret i den snævre matematiske verden, og i stedet søgte han mod bankerne for at blive en del af en større organisation.

Unibank blev hans indgang til den finansielle sektor, og dér blev han, både da banken transformerede sig til Nordea i 2000 og efterhånden som han selv steg i graderne. I 2013 nåede han toppen, da han tog tøjlerne i den danske del af forretningen, men han blev kun i stillingen i knap et år.

Da forlod han for første gang Nordea og rykkede videre fra Christianshavn over på den anden side af vandet til Kalvebod Brygge og Nykredit som koncerndirektør og chef for realkreditkæmpens retailforretning.

Udover sine 50 leveår, kan Anders Jensen altså fejre 20 år i den finansielle sektor. Visse af de akademiske værdier har han dog ikke lagt helt fra sig. I modsætning til mange andre bankmænd går han ikke op i store ure, dyre biler og eksotiske drømmerejser, og også den akademiske interesse for selv de mindste detaljer har han båret med sig.

Det, der betyder noget for Anders Jensen i hans arbejdsliv, er muligheden for hele tiden at lære nye ting og for at spille på mange forskellige tangenter i samarbejdet med kunder, Finanstilsynet, pressen og politikere. Han vil have hele pakken, og han vil gerne tæt på den daglige forretning – have fingrene i bolledejen, om man vil. Det føler han, at han har opnået i Nykredit med ansvaret for retail og dermed de kunder, som det hele drejer sig om.

Han er kendt for et stort personligt overskud, for altid at have sit eget syn på tingene og for at vise en ægte interesse for sine kolleger og medarbejderes liv. Og så for det med detaljerytteriet.

Derhjemme går han op i at få plejet sine interesser, venskaber og familien i den sparsomme fritid, han har til rådighed. Anders Jensen bor i Holte med sin kone og deres to børn på ni og 12 år. Formen holder han ved lige i Næsseskoven ud til Furesøen, hvor han tit løber ture. Og så cykler han gerne, selvom det ikke bliver så tit.

Han tog sit liv op til revision, da han rundede de 30 år. Han afviser meget bestemt, at det samme sker nu, hvor han fylder 50.