Han fik Rynkeby til at rime på cykelløb

Administrerende direktør Jørgen Dirksen har ført Arlas fynske juice- og saftkoncern, Rynkeby, frem til en milliardforretning og sat navnet Rynkeby i tæt relation til cykelløb. 9. maj fylder han 60 år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det startede som et medarbejderinitiativ med 11 deltagere, der i 2002 fik grønt lys fra Rynkebys administrerende direktør Jørgen Dirksen til at cykle fra Ringe til Paris. Siden er Team Rynkeby endt som en tilbagevendende sommerbegivenhed, hvor cirka 1.500 kendte, semikendte og andre cykelentusiaster tager de godt 1.200 kilometer på jernhest i velgørenhedens tjeneste.

I alt har Team Rynkeby kørt næsten 100 millioner kroner hjem til kampen mod børnecancer, og for niende gang trækker Jørgen Dirksen selv i cykeluniformen og tramper sig hele vejen fra Ringe til Paris.

Jørgen Dirksen kom til Rynkeby Foods fra Toms Fabrikker i 2000. Hos Toms var Jørgen Dirksen først ansvarlig for det internationale salg, hvor han nåede at lægge eksport- og tax free- aktiviteterne væsentligt om. Senere blev han salgs- og marketingdirektør, men fem år med slik og chokolade blev altså skiftet ud med juice.

Et år inden Jørgen Dirksens indtræden i Rynkeby Foods havde Arla overtaget hele ejerskabet af den fynske juice- og saftkoncern, og opgaven var klar for den nye direktør: Der skulle ryddes op.

Det blev der. Jørgen Dirksen fik styr på produktionen, omsætningen steg, og i dag er Rynkeby Nordens største juiceproducent med 200 medarbejdere og en omsætning på over en milliard kroner. Indtjeningen har hidtil haltet, men i 2014 var der også vækst på bundlinjen. Resultatet for 2014 endte på 52 millioner kroner, hvilket er 20 millioner kroner bedre end året før.

Folk omkring Jørgen Dirksen beskriver ham blandt andet som diplomatisk og engageret. Juicedirektøren varetager da også adskillige tillidshverv, blandt andet flere centrale poster i Dansk Industri, hvor han er formand for DI Fødevarer og bestyrelsesmedlem i DIs hovedbestyrelse.

Med en plads i bestyrelsen i Food & Drink Europe er Jørgen Dirksen en af de højest placerede danskere i den europæiske fødevarebranche. Organisationen arbejder for at sikre fødevarebranchens økonomiske og lovgivningsmæssige vilkår i EU.

Jørgen Groth Dirksen blev som 25-årig uddannet HA fra Syddansk Universitet i Odense, og det er også i den fynske hovedstad, at han i dag bor sammen med sin hustru, Laila.

Parret har tre voksne børn. Ikke overraskende bruger Rynkeby-direktøren en stor del af sin fritid på sin racercykel, men der bliver også tid til at spille golf og slappe af i sommerhuset.