Grusbanens konge

Den spanske tennisspiller Rafael Nadal regnes for den bedste grusbanespiller nogensinde.

02NAVnadal-131248.jpg
Foto: REUTERS/Eric Gaillard Fold sammen
Læs mere

French Open må være Rafael Nadals absolut foretrukne tennisturnering. Ikke færre end ni gange har spanieren formået at løfte sejrstrofæet efter finalekampen. French Open spilles på grus, og netop det underlag ligger godt til Rafael Nadal. Faktisk så godt at han anses for at være den bedste spiller på dette underlag nogensinde. Seneste sejr i French Open var i 2014 og faktisk alle turneringer siden 2005 bortset fra 2009.

Han har dog også sejret i de andre turneringer i Grand Slam, Australian Open, Wimbledon og US Open. I alt står hans rekordliste på 14 Grand Slam-turneringer, og han er den eneste, der nogensinde har vundet mindst én Grand Slam-titel ti år i træk. Han har såmænd også vundet olympisk guld i 2008 og 28 titler i ATP World Tour Masters 1000 og 17 tilsvarende titler i ATP Tour 500-turneringer. Det er en verdensrekord, han deler med Roger Federer. Nadal er også en af de få, der har stået i flere end 100 ATP-finaler.

Fra barnsben var Rafael Nadal begejstret for sport. Han var god til især to sportsgrene, fodbold og tennis. Hans far ejer et forsikringsselskab, og unge Nadal voksede op på Mallorca. Han havde en onkel, der havde været professionel fodboldspiller og en anden onkel, der havde gjort sig med tennisketsjer.

Sidstnævnte trænede Rafael Nadal fra han var blot tre år gammel, og da han var blevet otte år vandt han sin første turnering i et regionalt mesterskab for spillere under 12 år, og da han blev 12 år vandt han det spanske mesterskab for sin aldersklasse.

Unge Nadal spillede fortsat både tennis og fodbold, men hans far mente, at det gik ud over hans uddannelse, og derfor blev han tvunget til at vælge mellem sportsgrenene, og det blev tennis. Selvom Nadal skriver med højre hånd, så trænede hans onkel ham i at bruge venstre hånd til tennis, hvilket viste sig at være en god ide.

Rafael Nadal har været nummer 1 på verdensranglisten, men har ikke de succeser som tidligere, men er dog stadig nummer 5 på verdensranglisten.