Grovkornet soldat ny på debatsiderne

Tidl. Oberstløjtnant Lars Reinhardt Møller bliver nyt medlem af Groft Sagt-panelet på debatsiderne i Berlingske. Foto: Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Oberst – nu aftrådt til civil – Lars R. Møller bliver nu en del af de grovkornede damer og herrer, der fryder og forarger i den daglige »Groft Sagt«. Lars Møllers piberygende kontrafej blev en del af især forsvarsdebatten efter »Operation Bøllebank« i 1994, hvor Møllers kampvogne i Bosnien faldt i serbisk baghold men endte med at nedkæmpe såvel serbere som et ammunitionsdepot under træfningen.

Lars Møller er aldrig gået af vejen for et godt slagsmål. I Farum har han været ivrig amatørbokser, og i sit professionelle liv har han mere end én gang fået et par over nakken, når han markerede afvigende synspunkter om Forsvaret. Ved en enkelt lejlighed førte hans åbenmundede snak ham i en blød bue fra chefstolen på Hærens Kampskole til et ydmygt stabsjob.

Oberst Møller har skrevet adskillige historiske, faglige og debatterende bøger om Forsvaret. Den seneste udkom et par dage før afskeden med Forsvaret og rummede en stribe afslørende beretninger om, hvorledes Forsvarsministeriets departement og andre civile myndigheder agerer, når militære operationer planlægges og gennemføres. »Lovlig nødværge,« lød Møllers begrundelse for at fortælle om, hvorledes en yndlingsaversion, daværende forsvarsminister Nick Hækkerup (S), »splittede og ødelagde« Forsvaret.

Siden sin fratræden har Lars R. Møller holdt talrige foredrag over hele landet, hvor han har en større fanskare. Og så har han haft bedre tid til sin familie og sin hund..