Fra militærmand til IT-milliardær

Ib Kunøe er blevet nr. 39 på listen over Danmarks rigeste på ledelsesfilosofien Balls, Brains & Heart. 29. november fylder han 70 år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tænk at have en stor svømmepøl inde midt i huset i Vedbæk – med et møbleret dæk hen over den ene halvdel, hvorfra man kan følge hustruens plasken over kaffen.

Ja, hvis man er rig nok, så kan man jo få, hvad man ønsker sig. Også en stor samling af antikke våben og udsigt til hav og rådyr. Og rig nok er  70-års fødselaren, IT-milliardæren, eks-majoren, jægeren og sejlsportsmanden Ib Kunøe.

Han er opvokset i Aabenraa som søn af byens skibsprovianteringshandler, taler flydende sønderjysk, har gjort karriere som premierløjtnant, kaptajn og major i Hæren, men skiftede til det private erhvervsliv, hvor han opbyggede rekrutteringsbureauet Mercuri Urval.

Siden blev Ib Kunøe rig på investeringer i IT, herunder den norske børsnoterede Atea, der fylder godt i formuen på 1,9 mia. kr. som nylig opgjort af Berlingske Business Magasin – selv om der også har været fejltagelser som investeringen i modevirksomheden Friis Label Factory, som endte med at gå konkurs.

Ib Kunøe har forklaret sit ledelsesmantra, Balls, Brains & Heart, på følgende måde: »Man skal have nosser i en hvilken som helst ledelse, ellers går det ikke. Men man skal også have hjertet med. Uden hjerte i sine handlinger bliver man hurtigt afsløret. Endelig skal man vise energi, mod og beslutningskraft suppleret med begavelse, viden, overblik og kreativitet for at ledelsen kan lykkes.«

Engang imellem tager hjertet over – som da han for kort tid siden købte det underskudsgivende sønderjyske lystyacht-værft, X-Yachts, men han sagde for nylig:

»Der er altid en fare forbundet med at investere med hjertet, men jeg regner bestemt med, at X-Yachts bliver en god forretning. Allerede i år vil man se overskud i omegnen af 25-30 mio. kr. Det siger mine budgetter i hvert fald.«

Ib Kunøe har det bedst med at sidde for bordenden – derfor er han overvejende formand i de bestyrelser, han sidder i. Den finansielle styring i koncernen Consolidated Holdings, som han ejer sammen med sønnen, Jacob Rosenstand Kunøe, har han dog overladt til hustruen, Lone Schøtt Kunøe.

Fritiden bruger han til at sejle, spille golf, stå på ski og meget mere. Men det mest spændende for Kunøe er at kaste sig over nye opgaver. »Pensionen er det allerværste, der kan ske,« har han sagt.