Fra borgmester til Folketinget

Michael Aastrup Jensen var som 25-årig Danmarks yngste borgmester.

Aastrup Jensen er Venstres udenrigsordfører. Foto: Bjarke Bo Olsen Fold sammen
Læs mere

Michael Aastrup Jensens politiske karriere begyndte allerede, da han som 14-årig meldte sig ind i Venstres Ungdom. Siden har politik haft sit tag i Aastrup Jensen, der er født i Roskilde, men som fik sin første politiske toppost i Randers.

Det var i 2001, da han ikke blot kunne sætte sig i borgmesterstolen som den første borgerlige siden engang i 1950erne, men også som den yngste borgmester i Danmark nogensinde med sine 25 år. På det tidspunkt havde han dog allerede været i byrådet siden 1997.

I 2004 blev han valgt til folketingskandidat, og året efter valgt ind i Folketinget, hvor han har siddet siden. Undervejs har han haft en lang række ordførerskaber, og i 2015 fik han den tunge post som udenrigspolitisk ordfører. Desuden har han en række tillidsposter i partiet. Han er landsformand for Venstres interne Europaudvalg, medlem af Venstres Hovedbestyrelse og af Venstres Forretningsudvalg.

På den ikke-politiske front er Aastrup Jensen uddannet akademiøkonom med speciale i salg. Den uddannelse blev han færdig med i 1995, og de næste to år arbejdede han for F. Salling A/S i Aarhus. Derefter fulgte fem år som salgs- og marketingskoordinator hos virksomheden ProInfo A/S.

Michael Aastrup Jensen bor i Assentoft ved Randers med sin hustru, cand.jur. Helene Maria, og hans lille datter Philippa.