Fra advokatbranchen til design – og tilbage igen

Christian Scherfig har foruden sit arbejde som advokat været direktør for Dansk Design Center og formand for Radio- og TV-nævnet.

Foto: Michael Thomas Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christian Scherfig er bedre til at udvikle end at vedligeholde. Det har ført ham fra advokatverdenen over ledelse og tilbage til advokatbranchen igen.

Mest kendt er Christian Scherfig for sit arbejde i Dansk Design Center, hvor han var direktør fra 2005 til 2011. Her omlagde han centrets strategi, så det fokuserede på erhvervslivets brug af design som konkurrenceparameter. Samtidig gennemførte han en økonomisk genopretning af centeret og vendte underskud til overskud.

Christian Scherfig, der fylder 50 år 3. januar, er oprindeligt advokat og havde før Dansk Design Center en karriere i advokatfirmaet Horten. Nu er han tilbage i advokatbranchen i det europæiske advokatfirma Bird&Bird, hvor han er ansvarlig for corporate/M&A. Han har god indsigt i finansverdenen, idet han har en fortid som børsmægler i Carnegie Bank. For nylig har han blandt andet rådgivet Claus Meyers Madkoncernen, da den blev solgt til kapitalfonden IK Investment Partners.

Bird&Bird er en international advokatvirksomhed med kontorer i Europa, Asien og Mellemøsten med 2.000 medarbejdere i 18 lande. Kontoret er i Danmark resultatet af en fusion mellem det danske kontor Bendtner von Haller Dragsted og Bird&Bird LLP pr. maj 2013, og strategien er en tredobling af omsætningen inden for tre år.

Christian Scherfig arbejder også i det politiske krydsfelt. Især med sagen om ROJ TV, satte han som formand Radio- og TV-nævnet på landkortet. Tyrkiet mente, at Danmark burde lukke den kurdiske TV-kanal. Situationen blev ikke nemmere, fordi sagen faldt sammen med, at Anders Fogh Rasmussen uofficielt var kandidat til posten som NATO-generalsekretær. Alligevel holdt nævnet med Christian Scherfig i spidsen fast i, at de ikke kunne inddrage ROJ TVs sendetilladelse.

Christian Scherfig er formand for og medlem af en række bestyrelser, herunder Huset Markedsføring, IT-virksomheden Exformatics A/S, og er tidligere næstformand for TV2 Danmark A/S.

Han er gift med designeren Agnete Arnø Scherfig og sammen har de datteren Tuva på seks år.