Formand for 1,5 millioner idrætsudøvere

Til sommer skal han tage imod både statsministeren, Dronningen og 25.127 idrætsaktive, når DGI Landsstævne åbner i Aalborg 29. juni.

Søren Møller er glad for sport både i sit job og i fritiden. Foto: DGI. Fold sammen
Læs mere

Idræt har altid været overskriften i Søren Møllers liv både på jobbet og i fritiden.

Siden 2001 har han været formand for DGI, der har 6.300 medlemsforeninger med 1,5 millioner idrætsudøvere som medlemmer.

»Som formand for DGI arbejder jeg for flere aktive, flere medlemmer i idrætsforeningerne og flere frivillige. Vi skal sikre idrætsforeningerne gode vilkår. Det er vigtigt, at jeg har gode politiske relationer til regering og folketing, til landets kommuner og til DGIs mange samarbejdspartnere,« siger Søren Møller.

Som formand – det er et job på fuld tid – har han ansvaret for den politiske ledelse af DGI, og i den rolle har han bl.a. været med til at påvirke Folkeoplysningsloven og Folkeskolereformen. Det var på hans opfordring, at den daværende regering i 2007 nedsatte Breddeidrætsudvalget, som i en rapport i 2009 kom med 42 forslag til, hvordan man får ALLE danskere til at bevæge sig og dyrke idræt – forslag som fortsat sætter dagsordenen i ministerier og kommuner. Han havde også en finger med i spillet, da man vedtog den nye spillerlovgivning i 2010 og den efterfølgende lovændring i 2017, som sikrede økonomisk støtte til DGI og andre organisationer inden for det frivillige foreningsliv.

Det er dog ikke alle politiske mål, der indfries. Da Søren Møller, der beskrives som både fremsynet og iderig, var en af initiativtagerne til et forsøg på at fusionere DGI med Dansk Idræts Forbund (DIF), kom han til kort. Planerne kuldsejlede, men resulterede dog i et tættere samarbejde mellem de to organisationer. Bl.a. om projektet »Bevæg dig for livet«, der har som mål at gøre 600.000 flere danskere aktive.

Uddannet lærer

Før Søren Møller, der er uddannet lærer, blev formand for DGI, var han bl.a. forstander på Gerlev Idrætshøjskole ved Slagelse.

Også i fritiden spiller idræt en stor rolle i hans liv. Som ung spillede han både fodbold og håndbold, og han har været træner og bestyrelsesmedlem i en række idrætsforeninger. Nu – i en moden alder – står der løb og landevejscykling på programmet. Søren Møller er som så mange andre midaldrende – og yngre – mænd blevet grebet af cykeldillen, og lige nu ser han frem til september, hvor han skal med på den knap 700 km lange cykeltur fra Aarhus til Leeuwarden i Holland, som i 2018 afløser Aarhus som europæisk kulturby.

Inden den tur deltager Søren Møller til sommer i et landevejsløb til Aalborg, hvor DGIs Landsstævne 2017 finder sted. Her skal han holde åbningstalen og tage imod dronning Margrethe, statsminister Lars Løkke Rasmussen samt ikke mindst 25.127 aktive danskere, som skal deltage i 25 idrætsgrene og 400 aktiviteter. Som formand for DGI er Søren Møllers ædle mål som altid at få flere danskere til at bevæge sig og dyrke idræt.