Finansielt hopskud

50 år Sparinvests direktør, Per Noesgaard, bruger sine fif fra håndboldbanen.

Som gammel håndboldspiller ved Sparinvests adm. direktør Per Noesgaard, at det gælder om at spille på stregen eller lægge an til et hopskud, hvis der skal scores.

Det prøvede han på finansiel vis i tirsdags, da han blev hovedsponsor i Flensborg for byens berømte danskerklub Flensburg-Handewitt, som følges godt af både dansk og tysk TV. Med Sparinvest på trøjerne - der kan læses lige godt på begge sprog - giver det dobbelt eksponering, idet den danske investeringsfonds største udenlandske marked netop er Tyskland.

Den satsning er et godt udtryk for den kreativitet, hvormed Per Noesgaard - der fylder 50 i morgen - har styret foretagendet siden 1996: Fra en mindre investeringsforening på hjemmemarkedet ud i Europa som internationalt kapitalforvaltningshus med repræsentation i 15 lande.

Han har sit djærve, jyske sindelag med sig fra Lemvig - og sin Susanne også; de har fulgtes ad siden 5. klasse og gennem de 31 år, han har tilbragt i finanssektoren med ledelse og investeringer. Uspændende har det ikke været - fra Grønland til Luxembourg. Og med tre børn produceret undervejs.

Før termerne værdibaseret og personbestemt ledelse blev moderne, realiserede Noesgaard dem i praksis og parrede dem med snusfornuft og købmandskab. Tilliden til Sparinvest, der blev stiftet af mange små pengeinstitutter, stimuleredes, og et holdingselskab fik en kreds af danske pengeinstitutter, forsikringsselskaber og pensionskasser med, så der blev basis for at vokse. Perspektivet - at have halvdelen af omsætningen i udlandet i 2010 - er nået allerede i år, kan en stolt chef notere sig.

Per Noesgaard har et stort sportshjerte og vil gerne vinde. Håndbolden har han lagt til side, men kunne i Flensborg forleden drøfte minder fra banen med Flensburg-Handewitts danske træner, Anders Dahl Nielsen, der var hans modspiller i deres fælles jyske fortid.

Nu gælder det golfen, men her må han notere sig endnu kun at være nummer to. Hans handicap er 13, fruens 10!

Reception tirsdag kl. 14-17 på hovedkontoret Hvidesten, Kingosvej 1, Taastrup.