Feltpræsten fra MASH er død

Dødsfald. Skuespilleren William Christopher, der var kendt fra serien MASH, er død.

William Christopher til højre spillede med i MASH fra 1972-1983. Foto: American Pictorial Fold sammen
Læs mere

Vi husker ham som den blide katolske feltpræst, fader Mulcahy, fra serien MASH, der foregår i en mobil sygeafdeling under Korea-krigen i 1950’erne, og skal man tro en anden skuespiller fra serien, Alan Alda, så var skuespilleren William Christopher et lige så mild, eftertænksomt og humoristisk menneske uden for MASH-kulisserne.

Nu er William Christopher død i en alder af 84 år, og på de sociale medier begrædes hans død af fans og skuespil-kolleger.

Han havde gennem tiden roller i andre serier som »Horton Sagaen«, og teaterroller på Broadway i New York, men det var MASH, der gjorde ham berømt.

Den kørte i mere end ti år fra 1972-1983, hvorefter der kom en serie, der i et par år fulgte nogle af figurerne fra serien i deres liv efter krigen.

»Han var på TV indbegrebet af en præst. Det er den mest perfekte casting til en rolle. Han var sikkert årsag til, at flere fandt tilbage til kirken,« sagde skuespilleren, Loretta Swit, der spillede rollen som sygeplejersken Margaret Houlihan, bedre kendt som Hot Lips.

I sit privatliv havde han store udfordringer med en søn med autisme, og han kæmpede for en bedre behandling af folk med autisme. Sammen med sin hustru, Barbara, skrev han en bog med titlen »Mixed Blessings«, om de udfordringer, familien stod over for.

William Christopher blev 84 år, og han døde som følge af en kræftsygdom.

Ifølge William Christophers repræsentant blev skuespilleren diagnosticeret med kræft for mere end et år siden og befandt sig på hospice, da han afgik ved døden.

William Christopher efterlader sig hustruen, Barbara, og parrets to børn.