Et liv med reklamer

60 år: Jan Duckert har skabt flotte resultater og nyder stor respekt.

Jan Duckert projekt er at skabe reklamebranchens Easyjet. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

I over 30 år har reklamer været Jan Duckerts metier. Reklamer, der har givet genlyd og resultater for Tuborg, Toyota og Toms og mange andre. Under hans taktstok har Wibroe, Duckert & Partners år efter år besat positionen som branchens mest kreative bureau. Filosofien i bureauet har alle dage været: Det skal være ypperligt.

Den cand.merc.-uddannede Jan Duckert fylder i sin branche. Det giver respekt, at han har skabt så markante resultater, men også at have et sikkert strategisk blik for, hvor branchen er på vej hen. Og han er da også blandt kolleger og annoncører kendt og respekteret for sine ofte skarpe meninger og samme meningers mod.

Samtidig er han kendt for at besidde et utroligt engagement, der virker smittende. Og hans kunder er ikke sene til at sige, at her er en strategisk og begavet samtalepartner.

Samtidig har Jan Duckert undervejs hjulpet branchens unge iværksættere på vej. Det gælder bl.a. det digitale bureau, Networker, der senere blev købt af Framfab, medieselskabet TMP, der senere blev købt af OMD, og dialogselskabet Sepia.

Sit hidtil største entreprenørprojekt tog han fat på i 1999 med dannelsen af kommunikationskoncernen PeopleGroup, der i dag beskæftiger 350 mennesker fordelt på 15 selskaber, og som i dag er Nordens største kommunikationshus. PeopleGroup tager sig af alt fra tv-reklamer, PR, direct marketing, grafiske identitetsløsninger og bogudgivelser til it-løsninger. Tilsammen er overskriften integreret kommunikation. På nær den del af produktionen, som ligger i Bangladesh, har medarbejderne til huse i Ørstedhus i København.

I efteråret 2006 overlod han posten som administrerende direktør for Wibroe, Duckert & Partners til Bjarne Spellerberg Orfelt for at bruge al sin energi på at videreudvikle PeopleGroup. Om det projekt har han tidligere sagt: »Vi vil være reklamebranchens Easyjet. En virksomhed, der redefinerer en hel branche.«

Jan Duckert er desuden medlem af bestyrelsen i WWF Verdensnaturfonden, tænketanken CEPOS og Københavns Teatre.

Fødselaren er bortrejst på dagen.