Erhvervslivet tur-retur

Charlotte Sahl-Madsen blev grundet sin viden og saglighed som erhvervskvinde udnævnt som videnskabsminister i VK-regeringen i 2010 – til sin egen overraskelse. 26. august fylder hun 50 år.

Foto: Henrik Vinther Krogh Fold sammen
Læs mere

Museumsdirektør i Ebeltoft. Udviklingschef i Lego. Stifter af Lego VisionLab og bestyrelsesformand i Danfoss Universe. CVet er ikke til at tage fejl af. Det er evnerne som politiker heller ikke, lyder det fra tidligere politiske kolleger op Christiansborg i dag, hvor den tidligere konservative videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen fylder 50 år.

Det var Lars Løkke Rasmussen flankeret af den tidligere konservative leder, Lene Espersen, der tilbage i 2010 efter Anders Foghs exit håndplukkede den dengang siddende bestyrelsesformand i Danfoss Universe til en plads som ny videnskabsminister. En udnævnelse, der betød, at Sahl-Madsen måtte melde sig ind i Det Konservative Folkeparti blot 24 timer inden hun gjorde debut og lynkarriere på Slotsholmen.

Tidligere formand for de Konservative, Lene Espersen, hæfter sig særligt ved den saglighed, som hun mener, at Sahl-Madsen bragte med ind i den tidligere VK-regering. Udnævnelsen kom dengang bag på hovedpersonen selv, mens den tidligere K-formand ikke var et sekund i tvivl.

»Når Charlotte adskiller sig fra den klassiske politiker-type, så er det ikke mindst fordi at hun – fordi hun kom udefra – lavede mange flere rundbordssamtaler. Hun brugte sit netværk utrolig meget for på den måde at blive klogere på sit område. Det betød, at der kom mange flere idéer på bordet – også idéer som vi i Konservative umiddelbart ikke havde tænkt som gode løsninger,« siger Lene Espersen, der udpeger Charlotte Sahl-Madsens erfaring med kultur og erhverv som hendes helt store fordel.

»Hun har en bred viden fra både erhvervslivet og fra det innovative miljø. Det gjorde hende til en anderledes videnskabsminister. Hun var ikke professor, men hun vidste en masse på helt afgørende områder. Når valget faldt på hende, så var det også fordi vi i de Konservative vidste, hvad hun stod for, og vi vidste, at hun ville passe ind på holdet i rollen som videnskabsminister,« siger Lene Espersen.

Efter valget i 2011 forlod Charlotte Sahl-Madsen dansk politik. Samme år modtog hun prisen som Danmarks erhvervskvinde af Foreningen af Erhvervskvinder. Siden har hun færdiggjort konceptudviklingen for en international kunsthal på havnen i Sønderborg. Senest er hun flyttet tilbage til Holstebro, hvor hun også er vokset op. Herfra arbejder hun nu på nye kunst- og arkitekturprojekter i Vestjylland, der blandt andet skal være med til at skabe vækst i den del af »Udkantsdanmark«.