En travl herre med engagement og humør

50 år: Arkitekt Christoffer Harlang har nået meget på 25 år i faget.

Christoffer Harlang fungerer lige nu som leder af Institut for Bygningskultur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Christoffer Harlang fylder kun 50 år. Kun - fordi det er utroligt, hvad han har nået og opnået, siden han for 25 år siden tog afgang fra Kunstakademiets arkitektskole, hvor han i dag er lektor og fungerende leder af Institut for Bygningskultur.

Samtidig med at han forlod Kunstakademiets arkitektskole, blev han ansat på Henning Larsens tegnestue. Her var han i en halv snes år afbrudt af studieophold i London og Rom, og siden hen skrev han for den sags skyld også en afhandling om nordisk modernisme, som indbragte ham en ph.d.-grad.

Da Christoffer Harlang i 1992 forlader Henning Larsens arkitektfirma, er det for først at lave sit eget og siden indgå kompagniskab med Signe Læssøe Stephensen. Sammen har den unge tegnestue blandt meget andet udarbejdet en udviklingsplan for Fredericia by og havn, tegnet et halvt hundrede boliger til Lindved Hovedgård på Fyn og et forslag til en udvidelse af Kunstindustrimuseet.

Harlang + Stephensen Architects vandt førstepræmie i Statens Kunstfonds konkurrence om fremtidens parcelhus og andenpræmie i en konkurrence om en udstillingsbygning til Krabbesholm Højskole. Og det er selvfølgelig blot noget af det og blot for at nævne spredningen af de opgaver, Harlang og hans kompagnon har givet deres bud på løsning af. Af realiserede bygninger kan nævnes sommerhuse og enfamiliehuse og noget så sjældent som et atelier til en kunstner, maleren Milena Bonifacini.

Christoffer Harlang debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1987, her har han udstillet adskillige gange siden og har desuden et par gange været indbudt til efterårsudstillingen samme sted. Han har forelæst på de fleste kontinenter og har - ikke uventet - skrevet en lang række artikler i danske og udenlandske tidsskrifter og bøger om blandt andre kollegaen Knud Holscher.

Der er ikke plads til at opremse alle de bestyrelser og udvalg, Christoffer Harlang sidder i, men nævnes skal det da, at kulturministeren i fjor udnævnte ham til formand for Det Særlige Bygningssyn. Han er også en glimrende formidler og debattør. For nylig forsvarede han med saglige argumenter Statens Kunstfond, hvor han har været formand for arkitekturudvalget, og han deltager gerne i diskussioner om bygningskultur, den ældre såvel som den nyeste, med stor engagement og godt humør.