En skøn sanger

Ida Corr blev kendt som sanger, allerede da hun var 11 år.

Ida Corr har været verdensberømt i Danmark siden hun som 11-årig vandt det første børne-Melodi Grand Prix med bandet Årgang ’77. Siden blev hun bl.a. også feteret dommer i »X Factor«. 14. marts bliver hun 40 år.

Hun er født i Aarhus, hendes mor er dansk og hendes far fra Gambia, forældrene blev skilt, da hun var helt lille, men hendes far flyttede ikke længere væk end til opgangen ved siden af. Da Ida Corr var 16 optrådte hun med sit band på Skanderborg-festivalen foran 18.000 mennesker. Derefter sang hun kor for bl.a. Gnags, Sanne Salomonsen og andre store navne, før hun i 2005 debuterede med sit første album »Streetdiva« og i 2007 fik hun et internationalt klubhit med singlen »Let Me Think About It«.

Til Berlingske har Ida Corr for et par år siden fortalt, at den bog, der har haft størst indflydelse på hendes liv, var »Endelig ikkeryger«.

»Jeg havde forsøgt rygestop syv gange over mange år, og så læste jeg den, og den endte med at ændre det hele,« sagde hun. Hun har ikke rørt en cigaret siden.

For Ida Corr er det ikke litteraturen, men musikken, der fylder det hele, og hun har sine egne favoritter: »Lauryn Hill vender jeg tilbage til igen og igen. Jeg synes, hun er en fuldstændig fænomenal sangerinde. Hendes lyd og sound er tidløs. Og så er der Drake, men det er virkelig sweet. Det handler i høj grad mere om stemninger end historier, og det er han rigtig dygtig til. Musik skal jo ikke kun fortælle historier, det skal også kunne forføre med stemninger.«

Hårdt presset afslører Ida Corr, at der også er andet end musik i hendes verden.

»Hvis ikke jeg skal nævne musik som min hobby, så skal det helt sikkert være mad. Og ikke at lave den - det er jeg faktisk ikke særlig god til - men at spise den.« Hun overlader hellere end gerne madlavningen til sin mand.

»I min familie har det altid været mændene, der lavede mad. Jeg synes, det er enormt mandigt at kunne lave mad,« siger hun.

Når hun skal slappe af, står den på serier i TV. Og så elsker hun actionfilm.

»Jeg ser ikke film for at blive klogere, men for at blive underholdt,« siger hun.

Ida Corr har siden 2007 dannet par med den otte år yngre fodboldspiller Jens Waltorp Sørensen, parret bor i Dragør og de fik deres første barn, Cassius, i 2011. Ida Corr har tidligere været kæreste med ishockeyspilleren Nicolas Monberg og skuespilleren Timm Vladimir.