En sikker leder

Nina Rølle gør det som chef sjovt og rart at gå på arbejde. 14. juni fylder hun 50 år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvfølgelig er jeg ikke uhildet, når jeg skriver det her. Jeg er jo hendes chef. Men tro mig alligevel, når jeg bedyrer, at Berlingskes livsstilsredaktør Nina Rølle er en af Danmarks absolut bedste redaktionelle personaleledere.

Det er banal viden, at mennesker, der trives, er mere produktive og kreative. Derfor er det også banalt, at det i et mediehus skal være sjovt og rart at gå på arbejde for at få gode historier ud til kunderne.

Men det er langtfra banalt at få det til at virke. Nina Rølle tænker både på kunderne og på sine medarbejdere. Derfor står hun i spidsen for en meget velfungerende redaktion, der leverer den ene gode fortælling efter den anden til gavn for kunderne. I dag fylder hun 50 år.

Måske kender du som læser ikke engang hendes navn eller ansigt. For Nina Rølle buser ikke frem, bosser ikke, higer ikke efter berømmelse i mediernes spotlys og får røde pletter af andres pral. Hun er fra Vestjylland. Så er det sagt. Ikke bange for storme, men sjældent ude i dem, fordi hun er så afholdt alle steder på Berlingske.

Lyder det, som om Nina Rølle er uambitiøs – for ellers kan man vel næppe være så afholdt? Tag ikke fejl. Hun har tårnhøje faglige ambitioner og knokler hver uge sammen med sit hold af skønne, skøre og talentfulde medarbejdere for, at Berlingskes abonnenter skal få Danmarks bedste livsstilssektioner.

Rølle har været på Berlingske siden 2001, da hun kom fra et redaktørjob på DSB-bladet Ud & Se. Hun stod i sin tid i spidsen for lanceringen af Fri og MS og ved om nogen, hvordan et livsstilsmagasin skal skrues sammen. Masser af gode journalister er endt som dårlige ledere. Hun er født til at lede, men har alligevel taget en master i redaktionel ledelse, hvis nogen skulle være i tvivl om hendes evner dér.

I 1995 skrev hun portrætbogen »Jeg vil jo helst være fri« om Bodil Udsen.

Nina Rølle mistede sin far, da hun var blot et år gammel, men hendes mor og faster har stået som store forbilleder. Hun har to voksne børn, Mira og Lukas. I øvrigt løber hun irriterende stærkt. Hun er en af dem, som vi mænd (jeg gør i hvert fald) hader at blive overhalet af på skovstien eller under det årlige Friløbet.