En kvinde med meget krudt

Kommentatoren Annegrethe Rasmussen bruger krudtet på mange platforme i mediehavet – og det kan blive vådt.

Privatfoto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er krudt i hende. Annegrethe Rasmussen har haft travlt i hele sit 50-årige liv – hun fylder 16. december – og gjort sig kendt på diverse af medieverdenens scener. Som journalist, redaktør, blogger, kommentator, klummeskribent og på det seneste ikke mindst på Facebook fra sin nuværende basis i Washington D.C.

Allerede i de unge år i det sønderjyske, hvor faren var dommer, blev krudtet fyret godt og grundigt af.

»Ja, som gymnasiast på Aabenraa Statsskole grundlagde jeg en afdeling af SFU (ungsocialisterne, red.) – og skiftede senere til VS.«

Det parti stillede hun op for til EU-parlamentsvalget 1984, men opnåede ikke valg.

Med en cand.scient.pol. fra KU i 1993 i bagagen bevægede hun sig fra Information mod Pilestræde, hvor hun var i chefredaktionen på først Weekendavisen og siden Berlingske Tidende – og brændte meget krudt af.

Men en augustdag i 2001 var det blevet vådt. Politikens Tøger Seidenfaden påpegede i et læserbrev i Berlingske, at en af hans lederartikler stort set var skrevet af og bragt som en lederartikel i nærværende avis. Forfatteren var Annegrethe Rasmussen, som undskyldte sig med, at det var en fejl, at en kladde var sendt til trykning. Fyring på stedet og én mindre i chefredaktionen.

Op på hesten igen, tilbage til Information som udenrigskorrespondent i først Paris, siden London og fra 2008 i Washington, som hun tog til med sin britiske mand, eksdiplomat og rådgiver Peter McQuibban og de fire børn, i dag 9-18 år.

Hendes kommentarer fra over there kan læses i flere medier og høres i bl.a. DRs Deadline og Radio 24/7. Hun bruger ofte sig og sit som midtpunkt, og dét er ikke lille. Men det er bilen til gengæld, en åben VW Beetle med personlig signatur på nummerpladen.

Annegrethe Rasmussen er medforfatter til bogen »USAs Udfordringer«, der er meget anvendt i gymnasierne. Og hun holder også gerne foredrag over emnet. I oktober skete det på Alssundgymnasiet i Sønderborg. Elevernes blog spurgte bagefter, om modtagelsen hos de lyttende. Et af svarene lød:

»Hold kæft, hvor hun snakker meget. Forestil dig at have hende som lærer.«

Sådan er det at brænde krudt af – i morgen gør hun det i en kvindeklub med en flok amerikanske veninder.