En journalistisk isbryder

Karen Thisted har haft et langt liv i dansk presse som skrivende og på TV. 31. juli fylder hun 70 år.

Karen Thisted fylder 70 år i morgen. Foto: Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I mange år var journalistfaget en metier forbeholdt mænd. Det ændrede sig langsomt op gennem 1970erne og 1980erne, og en af de kvinder, der var med til at bryde isen, var Karen Thisted, der 31. juli fylder 70 år.

Sammen med jævnaldrende journalister som Ulla Terkelsen, Lone Kühlmann, Vibeke Sperling og Mette Fugl var hun med til at bryde den mandlige dominans på redaktionerne og fjernsynskærmen.

Karen Thisted er i dag kendt som både velskrivende forfatter, kontant klummeskribent på Ekstra Bladet og farverig TV-vært, men det lå langtfra i kortene, at hun skulle gøre karriere som journalist, da hun som 21-årig dimitterede fra Journalisthøjskolen. Samme år blev hun gift med journalistkollegaen Ole Thisted, og mens han gjorde karriere og skabte sig et navn i TV-branchen og som vært på TV-Avisen, gik hun med egne ord »hjemme i huset i Tåstrup og passede barn og lavede mad, som jeg havde lært det på den Suhrske Husholdningsskole,« fortalte hun i et interview med Gribskov Lokalavis for nogle år siden.

Forfatter til bestseller

Et journalistjob på halv tid på Roskilde Dagblad var, hvad der var tid til, men det ændrede sig, da daværende chefredaktør på Ugebladet Hjemmet, Lise Nørgaard, en dag tilbød hende et job. Karrieren fik et skub, og siden er det blevet til ansættelser som både journalist og redaktionschef på TV2, Danmarks Radio og Ekstra Bladet. Hun har desuden i de senere år været vært på en række populære radio- og TV-programmer sammen med bl.a. Huxi Bach og Suzanne Bjerrehuus.

Udover virket som journalist er det blevet til flere bøger. Mest kendt er formentlig hendes samtalebog »Det skal mærkes at vi lever« fra 2003 med digteren Benny Andersen og præsten Johannes Møllehave, som solgte nær en kvart million eksemplarer.