Drengepigen Maisie

Maisie Williams er elsket af millioner af »Game of Thrones«-fans. I privatlivet leger hun kispus med sladrepressen.

Foto: NEIL HALL. Foto: Neil Hall
Læs mere
Fold sammen

Den 17. juli vender HBOs hitserie, »Game of Thrones«, tilbage med endnu en omgang intriger, sex, romancer og den faste, store stab af karakterer, som det halve af verden har kæmpet for at holde rede på.

Ud af seriens over hundrede navngivne karakterer er Arya Stark en af de mest elskede, og skuespilleren der nærmest er blevet synonym med den lille, men ukueligt modige forældreløse prinsesse fylder 15. april 20 år.

Margaret Constance »Maisie« Williams (Maisie er et kælenavn fra barndommen) debuterede i rollen som Arya Stark i 2011, og begyndte allerede fra første sæson at skrabe priser til sig for sit skuespil i serien.

Maisie mener selv, at hun minder om den karakter, der har gjort hende verdensberømt. I et citat på Internet Movie Database siger hun:

»(Arya Stark) har energi og er oprørsk. Hun er lidt af en drengepige, ret modig og kvik men har en tendens til at se sort og hvidt på tingene... ret meget som jeg selv!«

At Arya Stark er en »drengepige« har været med til at gøre hende populær i de dele af internettet, der interesserer sig for kønsroller og gerne ser dem vendt på vrangen. »College Times« lister »Ti grunde til at elske Arya Stark« og skriver: »Hun griner ad traditionelle kønsroller.«

I serien slår Arya Stark gang på gang fast, at hun ikke er »en lady«, og at hun hellere vil fægte end at sy. På den måde skal hun nok klare sig i spillet om Jerntronen, hvor kvinderne hyppigt besidder den virkelige magt.

Til gengæld er Arya en af de få karakterer, om hvem man kan sige, at hun er ærlig og ligefrem. Hun vil selvfølgelig gerne hævne sig på de ganske mange, der har ansvaret for hendes families udslettelse (i starten af serien). Alligevel er det som om hun ikke rigtigt evner det fortløbende rænkespil, der præger den verden som »Game of Thrones«.

I den virkelige verden har Maisie’s mange fans særligt interesseret sig for hendes romantiske tilbøjeligheder, men den unge skuespiller har formået at holde det hemmeligt, trods de kulørte avisers store interesse.

Først i februar i år tweetede hun drilskt et billede af sig selv sammen med sin boyfriend, uden at hans ansigt var synligt. Det blev det først to dage senere, da et billede af parret på romantisk ferie til Paris blev sendt ud. Kæresten var Maisie Williams gamle skolekammerat, Ollie Jackson.

Ved siden af skuespillet, der også har indbragt hende en rolle i kultserien »Dr. Who«, har Williams dyrket dans i forskellige genrer, ligesom hun også træner gymnastik og trampolinspring.