Det begyndte med at hun bragte brød ud

Maja Hesselholt elsker mødet mellem mad og mennesker, og efter 16 år hos en af Københavns passionerede mad-entreprenører er hun nu direktør for ISS’ catering-forretning.

Direktør Maja Hesselholt. Foto: Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Allerede som ti-årig fik Maja Volquards Hesselholt en god ide, der kombinerer det, som hun endnu den dag i dag brænder for: mad og mennesker.

Hun boede dengang sammen med sin forældre og tre mindre søskende i den lille by Skærbæk ved Fredericia. Byens bager var lukket, og derfor bragte hun hver lørdag og søndag morgen på cykel frisk brød ud til sine bedsteforældre, som også boede i byen. Brødet havde hendes mor, der var sygeplejerske, købt på vej hjem fra nattevagt.

»Jeg begyndte at bringe brød ud til andre, og da der boede 1.000 mennesker i byen, fik jeg hurtigt mange kunder,« siger Maja Volquards Hesselholt, der hele sit professionelle liv har arbejdet med mad og mennesker.

»Det startede med et studiejob i restaurationsbranchen. Jeg var værtinde på restaurant Peder Oxe på Gråbrødretorv i København, og det var spændende. Jeg var fascineret af den dynamik, der er i branchen, hvor man kan skabe og forbedre resultater fra dag til dag. Jeg elsker mødet mellem mad og mennesker og at udvikle nye måder at forbedre servicen og produktet på.«

Maja Volquards Hesselholt har siden sommeren 2017 været direktør for servicevirksomheden ISS’ catering-forretning, som dagligt serverer mad i 200 kantiner i Danmark, har 900 medarbejdere og 55.000 daglige gæster. Inden da var hun i 16 år hos Tholstrup Group, et familiefirma som gennem to generationer er drevet af passion for mad og råvarer og bl.a. har restauranter som Peder Oxe, Kompasset, Bøf & Ost og SimpleRaw. Hun startede som værtinde og sluttede af som direktør for gruppens restauranter.

»Jeg var virkelig glad for mit arbejde hos Tholstrup Group, men jeg ville gerne prøve kræfter med en stor global virksomhed. De opgaver, jeg har i ISS, er som hos Tholstrup mennesker og konceptudvikling. Jeg arbejder her sammen med nogle meget dedikerede mennesker,« siger Maja Volquards Hesselholt.

Sidste år var hun på Berlingske Business’ liste over de 100 mest indflydelsesrige og resultatskabende kvindelige rollemodeller i erhvervslivet. Udover at hun i sit job arbejder med at udvikle medarbejderne, de gastronomiske koncepter og forretningsmodeller er hun medlem af Danske Banks tænketank, Diversity & Inclusion, der skal fremme en inkluderende kultur og fastholde og styrke kvindelige medarbejdere og ledere hos Danske Bank.

Lysten til forretning og iværksætteri har Maja Volquards Hesselholt med hjemmefra.

»Mine forældre, Bente og Jørgen, formåede at skabe et fantastisk godt og trygt hjem. Min far er selvstændig arkitekt og min mor sygeplejerske, så man kan sige, jeg voksede op i et spændingsfelt mellem empati, omsorg og forretningsånd, og det har påvirket mig,« siger Maja Volquards Hesselholt.

Hun har altid levet et aktivt liv, som ung dyrkede hun svømning og ridning, og sådan er det også i dag i huset på Frederiksberg, hvor hun bor med sin mand Mikkel og deres tre børn, Mathilde på seks, Martha på otte og Malthe på ti år.