Den viljestærke socialdemokrat

Ib Terp fortsætter ufortrødent sin politiske karriere og har siden 2005 løftet opgaven som Brøndby Kommunes socialdemokratiske borgmester. Fodboldkampe og gode middage er pusterum for Ib Terp. 14. juli bliver han 70 år.

Ib Terp -en borgmester, der beskrives som kompetent, troværdig og stabil med et højt fokus på at få de indre linjer i kommunen til at fungere. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han kunne ikke lave mad. Faktisk havde han aldrig prøvet det før. Dengang i 1967, da Ib Terp boede på Otto Mønsteds Kollegium, mens han læste til civilingeniør. Men det gik ikke, når han havde meldt sig ind i madklubben og havde ansvar for et måltid om ugen. Så han øvede sig. Snittede og svingede med panderne indtil han efter en måned var den bedste blandt dem alle. Og sådan er Ib Terp ifølge Knud Gundersen, der boede på kollegium med ham og i dag stadig er hans gode ven. Målrettet og viljestærk.

Ligesom Ib Terp hurtigt fik kontrol over køkkenknivene, så markerede han sig også på kollegiet som den politisk interesserede, der ofte formåede at få folk til at indtage det modsatte standpunkt, end de oprindelig havde. Det kom da heller ikke bag på folk, at han allerede i 1968 blev medlem af Socialdemokratiet og i dag som 70-årig besidder rollen som Brøndby Kommunes borgmester.

Den overtog han tilbage i 2005 fra Kjeld Rasmussen (S), der i 39 år havde siddet tungt på rollen. Nu skulle den trofaste socialdemokrat forsøge at løfte opgaven efter en partifælle, der i kommunen blev kaldt for »Kongen af Brøndby«. En opgave, som han ifølge flere kolleger, er lykkedes med. Men Ib Terp er en anden slags borgmester end sin forgænger.

For med en lang karriere i den danske forskningsrådsorganisation er han født ind i en embedsverden, som man ikke bare slipper. Det har gjort ham til en borgmester, der beskrives som kompetent, troværdig og stabil med et højt fokus på at få de indre linjer i kommunen til at fungere. Han er ikke sprælsk som andre borgmestre og ikke typen, der med vilde udmeldinger får skabt sig et navn. Som hans kolleger og venner udtrykker det, så kommer hans udmeldinger, når han har noget at have det i, og det tjener kommunen og borgerne. Er der noget, der ligger ham på sinde, er han ikke bleg for at råbe op. Som i Berlingske for nogle uger siden, hvor han slog alarm over Hizb ut-Tahrirs indtog i den lokale fodboldklub. Eller da diskussionen om børnechecken var på sit højeste.

Holdninger og værdier har den snart 70-årige borgmester på plads. Også når det kommer til sæsonkort på Brøndby Stadion, hvor han nægter at få sponsoreret et, men køber det selv. Og fast sidder han klar på tribunen, når Brøndby spiller på hjemmebane. Selv har han også spillet fodbold, så det er en naturlig interesse, der får ham til at vende tilbage til stadionet med vennerne under armen.

Når han 14. juli runder de 70 år, vil han blive fejret under private former.