Den rytmiske musik ligger fortsat hans hjerte nær

Lars Rix har haft en imponerende karriere både i magasinpressen og de seneste 10 år på Berlingske, som han nu forlader. 26. marts bliver han 50 år.

Journalisten og forfatteren Lars Rix har i ti år bl.a. været en afholdt kulturredaktør på Berlingske. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Lars Rix’ journalistiske karriere kom flyvende fra start – på ryggen af den hovedopgave, han og holdkammeraten på Journalisthøjskolen, Anders Jørgensen, fik et flot 13-tal for i 1994.

Den handlede om at lave Danmarks hidtil mest proffe musikmagasin, og det fik de to nyuddannede journalister mulighed for takket være Aller, som købte konceptet og gjorde Lars Rix til chefredaktør på det nye blad, Wild Magazine. Kort efter fortsatte han til endnu et nystartet musikmagasin, Zoo, og herfra er karrieren gået slag i slag.

Han har været anmelder og kulturskribent på dagbladet Aktuelt, chefredaktør på mandemagasinet M!, Bolig Magasinet og i 2006 for det nystartede livsstilsmagasin for mænd, Arena, inden han i 2008 kom til Berlingske.

Her har Lars Rix bestridt en række ledende poster indenfor især kultur – som AOK-redaktør, musikredaktør, kulturredaktør og senest som nyhedsredaktør på Kulturredaktionen. Han har et stort netværk både politisk og fagligt, er god til at læse det kulturpolitiske spil og forudse, hvad der er på vej.

Den rytmiske musik ligger fortsat hans hjerte nær, men han er også velorienteret inden for film og TV-serier, især udenlandske, samt moderne kunst og litteratur og har bl.a. en stor svaghed for det amerikanske.

Han er forfatter til den anmelderroste dokumentarroman »Edderkoppen« fra 1999 om en af danmarkshistoriens største kriminalsager og har bidraget til flere antologier om ungdoms- og subkultur.

Selvom han er opvokset nær Viborg har boet mere end halvdelen af sit liv i København tilhører han gruppen af passionerede og ofte frustrerede AGF-tilhængere, der drømmer om fordums storhed, men år efter år må se deres hold kæmpe for overlevelse i Superligaen. Næsten lige så stor kærlighed har han til Italien – ikke mindst vinen, maden og smarte, italienske biler. Men efter at familien, som også tæller hustruen Randi og børnene Olivia, Lulu og Charlie, fik ødegård på grænsen mellem Skåne og Blekinge, har han tabt sit hjerte til Sverige – og har anskaffet sig en Volvo.

På redaktionen er Lars Rix værdsat for sin hjælpsomhed, sit gode humør og rolige gemyt – også når tingene brænder på lige før deadline. Det overblik vil andre få glæde af fremover, eftersom Lars Rix i forbindelse med de betydelige strukturændringer, Berlingske står over for netop nu, har valgt at søge andre journalistiske græsgange.

Vi vil savne en god kollega, ven og chef.