Den loyale Mærsk-mand

Morten Engelstoft er om nogen, manden der kan øge indtjeningen.

Morten Engelstoft Fold sammen
Læs mere

Valget faldt på Morten Engelstoft, da Søren Skou, topchef i A.P. Møller-Mærsk, sidste efterår skulle finde en mand i Mærsk-koncernen, som kunne skære i omkostningerne og sikre, at koncernens enorme havnedivision løftede indtjeningen.

Engeltoft, der fylder 50 år lørdag, har i de senere år præsteret så sikkert, at Skou udpegede ham til at lede de 22.000 medarbejdere i havnedelen APM Terminals. Engeltoft har i sine mange år i den store danske virksomhed flere gange vist, at han kan få problemfyldte selskaber i den store koncern på ret køl igen.

Han er om nogen en rigtig A.P. Møller-mand. Engelstoft begyndt tilbage i 1986 i virksomheden, da han afsluttede sin HH-uddannelse fra Næstved Handelsskole.

Siden er han steget op gennem hierarkiet. Han har haft ledende roller i logistikvirksomheden Damco, slæbebådsselskabet Svitzer, forsyningselskabet Maersk Supply Service, tankskibsrederiet Maersk Tankers før han blev løftet til tops i APM Terminals, der med 73 havne og en omsætning på mere end 30 mia. kr. er en af det helt centrale dele af A.P. Møller-Mærsk.

Her venter nu en opgave, der ligner den, han har haft andre steder i virksomheden. For mens hans forgænger Kim Fejfer har løftet antallet af havne i APM Terminals fra 48 til 73 på blot syv år, er Engelstofts opgave en anden. Pengekassen står ikke længere åben efter flere svære år i A.P. Møller-Mærsk. Nu skal Engelstoft fokusere på at øge lønsomheden i det store netværk af havne, der er fordelt over hele kloden.

En del af den opgave er at skabe bedre sammenhæng mellem de mange selskaber i det nye Maersk Transport. Og her virker Engelstoft til at være den rette mand, for han kender om nogen de selskaber, som A.P. Møller-Mærsk nu skal forsøge at skabe synergier mellem.

Engelstoft har hidtil boet i Greve, men flytter nu sammen med sin kone, smykkedesigner Joan Larsen, til Haag, hvor APM Terminals hovedkontor ligger. At rejse ud i verden er ikke nyt for Engelstoft. Tiden i Mærsk har blandt andet budt på udstationeringer i Italien, Vietnam, Taiwan, USA og Singapore.