Den konservative globetrotter

Rasmus Jarlov er kendt for sine opsigtsvækkende handlinger, som en demonstration for jøder på Nørrebro, samt en civil anholdelse af en indbrudstyv. 29. april bliver han 40 år.

Folketingsmedlem Rasmus Jarlov fylder 40 år 29 april. På grund af sin rejseglæde er han medlem af foreningen De Berejstes Klub, der udbreder rejselyst og spreder information. Ligesom han har rejsebureauet Hamlet Tours ved siden af sin parlamentariske karriere. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Iført kalot slentrede Rasmus Jarlov og ca. 500 andre danskere ned ad Nørrebrogade i København.

Demonstrationen, der var anført af den konservative politiker, som i dag er medlem af Folketinget, ligger tre år tilbage og var en protest mod chikane af jøder i Danmark.

»Jøderne har været her i 400 år og har altid levet i harmoni med samfundet. De fortjener vores støtte,« forklarede han dengang om demonstrationen.

Det er ikke den eneste gang, Rasmus Jarlovs handlinger har vakt opsigt.

I 2015 tog han således loven i egen hånd, da han foretog en civil anholdelse af en bevæbnet tyv, der brød ind i en bil.

Tyven smadrede en bilrude, da Rasmus Jarlov cyklede forbi. Gerningsmanden forsøgte derefter at flygte, men Rasmus Jarlov satte efter ham, fangede tyven, lagde ham ned på jorden og drejede hans venstre arm om på ryggen, hvorefter tyven blev afleveret til politiet, som naboer havde tilkaldt.

»For at få ham til at slippe skruetrækkeren, vrider jeg hans arm kraftigt om på ryggen af ham. Han ømmer sig og slipper,« forklarede Rasmus Jarlov dengang og tilføjede:

»Jeg håber ikke, det giver anledning til en masse polemik, fordi jeg er politiker, at jeg har gjort dette. Jeg synes, det var det naturlige at gøre.«

Selvom den handlekraftige politiker er kendt for at kere sig om fædrelandet og den danske kultur, er han også kendt for at være lidt af en globetrotter og eventyrer. Han har således besøgt 141 lande i en alder af 40 år, som han fylder i dag. Hans to foretrukne destinationer er dog New Zealand og Grønland.

På grund af sin rejseglæde er han medlem af foreningen De Berejstes Klub, der udbreder rejselyst og spreder information. Ligesom han har rejsebureauet Hamlet Tours ved siden af sin parlamentariske karriere. En forretning, han for en kort stund vender tilbage til for at passe tre dage efter sin fødselsdag, hvor han tager orlov fra sit virke på Christiansborg.

»Normalt tager min virksomhed kun meget lidt af min tid, da jeg har en leder, som kører hele butikken. Men da den nuværende leder stopper efter fire år, skal jeg oplære en ny her i maj måned,« har han forklaret om sin snarlige orlov.

Rasmus Jarlov har været medlem af Folketinget for de Konservative siden 2015, hvor han blandt andet er forsvars-, finans- og beskæftigelsesordfører. Før han fik sin gang på Christiansborg, var han medlem af Københavns Borgerrepræsentation, hvor han var politisk leder.

Han har en kandidatgrad i erhvervsøkonomi i 2003 fra Handelshøjskolen i København. Privat danner Rasmus Jarlov par med den kendte blogger, Mascha Vang.