Den første Wimbledon-turnering spilles

Foto: Adrian Dennis Fold sammen
Læs mere

Verdens første tennisturnering, Wimbledon Championships, begyndte 9. juli 1877 på All England Croquet and Lawn Tennis Club i London. Faktisk var det kun to år siden, klubben havde afsat et hjørne til tennis på grund af faldende interesse for kroketspillet, men kroket var stadig særdeles populært, og formålet med tennisturneringen var da også at samle penge ind til at købe en ponytrukket tromle til klubbens kroketbaner.

Turneringen var en herreturnering med 22 deltagere. Kampene begyndte 9. juli, men måtte udsættes adskillige gange på grund af regn, og finalen, der blev vundet af den 27-årige Spencer Gore, blev først spillet 19. juli under overværelse af ca. 200 tilskuere.

I dag anses Wimbledon for verdens mest prestigefyldte turnering, og kampene følges dagligt af ca. 38.500 tilskuere. Wimbledon er en af tennissportens fire grand slam-turneringer og den eneste, der fortsat spilles på græs, som var spillets oprindelige underlag. På billedet er det søstrene Serena og Venus Williams i 2016. 8trine