Den dynamiske direktør

Jens Maaløe har som topchef løftet og sikret Termas position til en global højteknologisk koncern inden for forsvars- og rumfartsindustrien, der kan måle sig med de bedste konkurrenter i verden. 10. januar fylder han 60 år.

Jens Maaløe.   Foto: Terma Fold sammen
Læs mere

Set udefra kan det virke som tilfældighedernes spil, at ærke-københavneren Jens Maaløe er havnet som topchef i en international virksomhed i Århus. Men det var en direktør med et stærkt forhåndskendskab, der for 12 år siden kom fra GN Store Nord selskabet NetTest til Terma i Lystrup ved Århus.

Så helt tilfældigt var det altså ikke. Jens Maaløe er uddannet civilingeniør på DTU. I 1979 begyndte han sin ph.d. i radarteknologi og optisk kommunikation i samarbejde med Terma.

Afhandlingen var han færdig med fire år senere, og dermed var ph.d.-titlen hjemme. Allerede i 1983 startede han sin erhvervskarriere med maner, nemlig som udviklingschef i NKT Elektronik.

Det var Termas position som førende højteknologisk virksomhed, der fik Maaløe til at skifte branche og engagere sig i dansk forsvarsindustri. Terma er en dymamisk højteknologisk virksomhed, der udvikler løsninger og systemer til rumfart og radarteknologi i den civile og militære flyindustri samt til en række forsvarsformål.

Mens han fra starten var fortrolig med højteknologi og internationalt salg var forhåndskendskabet til forsvarsindustri og rumfart begrænset. Til gengæld har indsatsen for at sætte sig ind i forretningsvilkår og - muligheder været ubegrænset.

Den topengagerede ildsjæl Jens Maaløe gjorde på rekordtid dansk forsvarsindustri til sin hjemmebane, ja industrien blev hans domæne. Han har involveret sig fagligt, organisatorisk og politisk. Han har sikret Termas udvikling fra en mangeårig førende position i Danmark til en global, markedsorienteret højteknologisk koncern, der inden for sine nicher kan måle sig med de bedste internationalt.

Jens Maaløe er en sand iværksætter og en åben og imødekommende leder med mange bolde i luften. Og så er han let at begejstre, hvilket Termas forskere og udviklingsfolk naturligvis sætter pris på.

Terma kommer ikke sovende til de gode løsninger og resultater. Jens Maaløe er direktøren, der sætter dagsordenen og lægger strategien. Kravene til de nærmeste medarbejdere er store. Han har klare forventninger om en engageret og loyal indsats, kampånd og teamspirit fra dem. Til gengæld kan medarbejderne regne med hans fulde opbakning, også når de engang imellem slår en skævert.

Jens Maaløe har i en årrække siddet i bestyrelsen for NKT Holding og siden 2011 i bestyrelserne for Grundfos Holding og Poul Due Jensen’s Fond. Han er netop blevet formand for bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond. Fødselaren er også formand for DI’s Forsknings- og Uddannelsesudvalg.

Jens Maaløe, der bor i Hellerup, holder formen ved lige. Han dyrker motionsløb, går i motionscenter og løber på ski. Ellers går hans fritid med familie, læsning, fotografering og sommerhuset ved Fjerritslev i Nordjylland.

Fødselaren er gift med sygeplejerske, cand.mag. Lis Maaløe, der er forlagschef hos Munksgaard. Parret har to børn.