Den aktive revisor

Inden for de seneste ti år har David Holm deltaget i de fleste større handler med danske virksomheder. 20. maj fylder han 60 år.

David Holm, tidl. formand for Kongelig Dansk Yacht Klub.  Foto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsautoriseret revisor David Holm, Tikøb, der nu fylder 60 år, er en særdeles aktiv mand – også selv om han efter eget udsagn har været på halvpension de sidste fire år.

Han sidder i flere bestyrelser for blandt andet arkitektfirmaet Henning Larsen og virksomheden Jorgensen, der producerer anlæg til fremstilling af mælkepulver med stor succes. Han rådgiver desuden inden for noget så avanceret som »finansiel due diligence«. Det vil sige, at David Holm gransker regnskaber for kapitalfonde i forbindelse med opkøb eller fusioner.

Inden for de sidste ti år har han deltaget i de fleste større handler med danske virksomheder, eksempelvis også ved salget af Danske Trælast, Brandtex, Disa, ISS og mange flere.

Mange af disse gamle kunder rådgiver han stadig, hvorfor der mest af alt er tale om en halvpension på fuld tid for David Holm, der i knap 20 år var partner i revisorfirmaet Arthur Andersen og fra 2002 til 2005 i Deloitte.

Han har været formand for noget så fint som Kongelig Dansk Yachtklub, der har dronning Margrethe som protektor, prins Henrik som æresformand og Kronprinsparret som æresmedlemmer.

I dag nøjes han dog med at nyde klublivet, men han deltager gerne i egen båd, når prins Henrik og Kronprinsen ruller sig ud som Drage-sejlere.

De senere år har David Holm deltaget i en del kapsejladser og fire eller fem stævner om året med sin Drage-båd.

Sammen med sin kone driver han et stutteri ved Tikøb i Nordsjælland med 31 hektar jord til.

Her lægges mange arbejdstimer. Ikke kun med opdræt af heste til jagtridning, men også ved at afvikle kurser og stævner. Det er dog takket være en yderst ihærdig indsats af hans kone, Lotte Holm, der er rytter om en hals, at den butik hænger bare nogenlunde sammen.

På landevejen kan David Holm føre sig frem med stil, eftersom han udover en mere almindelig bil ligeledes er ejer af en ældre Porsche 911 Carrera Targa fra 1976. Den er i perfekt stand og luftes kun, når Solen skinner.

Familien rejser, når muligheden byder sig, når det drejer sig om både ski, dykning og andre aktiv ferier, som ægteparret gerne tager på sammen med deres børn.