Debatredaktør forlader Berlingske: Skal hjælpe finansminister

Berlingskes chef for lederkollegiet, opinion- og navneredaktør, Jesper Beinov, forlader sin stilling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange diskuterer i øjeblikket, om der kommer et folketingsvalg eller ej. En af dem, som ikke tror på et valg, må være Berlingskes afgående debatredaktør, 44-årige Jesper Beinov, der torsdag ryddede sine hylder og forlod bladhuset i Pilestræde for at overtage en stilling som særlig rådgiver for finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

»Jeg glæder mig til efter mere end ti gode år som mediechef i Berlingske at blive en central del af holdet omkring finansminister Claus Hjort Frederiksen. Jeg er stolt af at have været en del af Berlingskes ledelse. Så når det siges, at journalistik kan føre til alting, bare man forlader det i tid, satser jeg derimod på, at det bliver et på gensyn til medieledelse,« siger Jesper Beinov om jobskiftet.

I sine år som chef for debatstoffet har Jesper Beinov formået at positionere Berlingske stærkt i samfunds- og kulturdebatten og selv været en skarp debatprofil.

Siden 2015 har Jesper Beinov tillige været chef for Berlingskes lederkollegium, der, udstikker Berlingskes holdning i den daglige lederartikel.

I lyset af den særlige karakter, som Jesper Beinovs nye stilling har, er chefredaktionen og Jesper Beinov enige om, at han fratræder sin stilling på Berlingske med øjeblikkelig virkning.