De store sager

Advokat René Offersen er netop blevet udpeget som medlem af ICCs kommission om voldgift og alternativ konfliktløsning i Paris. 3. august fylder han 50 år.

Advokat René Offersen.    Foto: Steen Brogaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

René Offersen, der er partner i advokatfirmaet LETT, blev cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1990. Udover almen erhvervsrådgivning beskæftiger han sig især med konfliktløsning. Han har ført et betydeligt antal retssager for bl.a. Højesteret, landsretterne og Klagenævnet for Udbud. Offersen har erfaring som voldgiftsdommer. Han har bistået ved tilrettelæggelsen af mange EU-udbudsforretninger og anden rådgivning om komplekse kontrakter.

Han blev i juni i år udpeget som medlem af ICCs kommission om voldgift og alternativ konfliktløsning i Paris. ICC er verdens vigtigste organisation inden for international voldgift. ICCs voldgiftskommission er regelskabende og tænketank inden for erhvervslivets internationale konfliktløsninger.

René Offersen har udover varetagelse af retssager for erhvervslivet og den offentlige sektor på højeste niveau udført retssager af samfundsmæssig betydning, herunder som forsvarer for Peter Brixtofte og som advokat for Jørgen Dragsdahl i Højesteret i Kold Krigs-sagen. Han er forfatter til bogen »Imperator – Sagen uden om Brixtofte« som omhandler processen.

Han har undervist i statsforfatningsret på Aarhus Universitet og undervist/forelæst i EU-ret på Københavns Universitet ligesom han har afholdt kurser og foredrag i Danmark og udlandet om bl.a. EU-udbud.

René Offersen har været medlem af Advokatrådets Retsplejeudvalg og Københavns Advokatforenings bestyrelse.

Han er i dag passivt medlem af de Konservative, men han har været partipolitisk aktiv på forskellige niveauer, siden han i 1982 meldte sig ind i Konservativ Ungdom i Esbjerg. Han var folketingskandidat i Esbjerg ved valget i 2007 og formand for Københavns Konservative Vælgerforening 2008-2009.

Offersen har helt fra barnsben været aktiv i kunstmiljøet og er bl.a forretningsfører for Grønningen, der er en af de største og betydeligste kunstnersammenslutninger, og han er konsulent for Charlottenborg Fonden.