Dansk pops golden boy runder et blødt hjørne

Christopher blev kendt som Medinas kæreste, men er siden sprunget ud som en af landets mest populære popsangere.

Christopher fik sit store gennembrud med albummet »Told You So« fra 2014. Foto: Ólafur Steinar Gestsson Fold sammen
Læs mere

Christopher er ikke til at skyde igennem. Han er en af den slags typer, der bare får det til at se så let og ubesværet ud. Han kan synge og danse, så pigerne falder i svime. Han er trænet som en elitesportsudøver. Og så har han ikke mindst både humor og selvironi.

Derfor er det heller ikke så underligt, at han har udviklet sig til en af landets mest populære popstjerner. Og allerede har været det i en årrække, selv om han altså kun fylder 25 i morgen.

Christopher Nissen, som han hedder, er vokset op i en kernefamilie på Amager med sin mor og far og lillebror. Han gik på samme skole i Tårnby som Nicklas Bendtner og var selv lidt af en fodboldtosse, indtil han fandt ud af, at han kunne synge og snart efter lærte sig selv at spille guitar.

Drømmen om at blive popstjerne spirede, og i 2011, som blot 19-årig, bankede Christopher på døren hos pladeselskabet EMI med sin guitar på ryggen, spillede en sang og blev kort efter tilbudt en pladekontrakt. Debutalbummet »Colours« udkom året efter og blev en succes primært blandt de unge kvindelige poplyttere.

Boy toy

Den brede befolkning lærte ham dog første gang at kende, da han året efter blev kæreste med Medina. Forholdet mellem den 29-årige sangerinde og hendes 20-årige boy toy var guf for sladderbladene, og i en periode så det ud som om, at forholdet ville komme til at skygge for Christophers egen karriere.

Sådan skulle det dog ikke gå. Efter bruddet er det kun gået én vej for Christopher, og det er op. Det store gennembrud kom med albummet »Told You So« fra 2014, der bød på Justin Timberlake-inspireret popmusik og kastede hits som titelnummeret og »CPH Girls« af sig.

Snart efter begyndte han et parløb med TV-værten Anders Breinholt, der både udmøntede sig i rollen som medvært på TV-programmet Natholdet, et par sjove virale videoer og ikke mindst tjansen som værtspar ved Danish Music Awards i 2015.

Samarbejdet med den herboende amerikanske sanger og sangskriver Brandon Beal førte i 2014 til Christophers største internationale hit i form af singlen »Twerk It Like Miley«, der er streamet over 50.000.000 gange på Spotify. Og netop udlandet er da også den ambitiøse sangers helt store mål og grunden til, at han på sidste års tredje album »Closer« blev ved med at synge på engelsk.

Det helt store internationale gennembrud, lader stadig vente på sig. Men mon ikke det kommer en dag, når man som Christopher både har talent, ambitioner og en tårnhøj arbejdsmoral?