Da nedturen stoppede

Nicklas Bendtner havde et fantastisk fodboldliv, men så kom nedturen både fodboldmæssig og privat. Nu har han kæmpet sig tilbage til toppen.

Danmark med Nicklas Bentner slog Irland for at kvalificere sig til VM. Foto: Clodagh Kilcoyne/Scanpix 2018 Fold sammen
Læs mere

Nicklas Bendtner har altid været lidt af en levemand i det private og lidt for selvsikker på banen. Han betragtede sig nærmest som fejlfri, og det var han såmænd også i sine første år af fodboldkarrieren. Da han spillede sin landskamp nummer 25, var han blot 21 år og var den yngste til at opnå det. Michael Laudrup var en smule ældre.

På det tidspunkt var han faktisk en erfaren fodboldspiller, for han tegnede allerede kontrakt med den britiske storklub, Arsenal, da han var blot 16 år.

Så alt synes at gå som det skulle, men han virkede måske lidt for arrogant, når han blev spurgt om noget.

På den private front gik det også fint, han blev gift med den tidligere baronesse, Caroline Fleming, som han fik et barn sammen med. Men i 2011 sluttede ægteskabet, og Bendtner begyndte at komme sammen med skuespilleren, Julie Zangenberg.

Han var en levemand, og ligesom han kunne trække overskrifter for fodboldspillet, så kunne han også trække ganske uheldige overskrifter.

To gange blev han anholdt for hærværk i England dog uden at blive sigtet, og i København blev han stoppe med en promille, der var større, end man må køre bil med. Han fik frakendt retten til at køre bil i tre år og en bøde på 842.000 kroner.

Alkoholpromille var på 1,75, og han kørte mod ensretningen på Gl. Strand i København.

I maj 2009 tabte han bukserne i en brandert i London. De danske medier viderebragte beredvilligt en række paparazzi-fotos, der blotlagde danskerens fuldskab.

Tilbagegang

På fodboldbanen gik det heller ikke for godt. I 2011 lejede Arsenal ham ud til til Sunderland og her formåede angriberen kun at score otte mål i 28 kampe, hvilket var klart under hans hidtidige standard.

Derefter blev han lejet ud til den italienske storklub Juventus F.C. Selv om han var med til at vinde det italienske mesterskab, havde han svært ved at få en fast plads i startopstillingen.

Der var dog stadig tiltro til Bendtners evner på banen, og det tyske hold Wolfsburg købte ham i 2014, men her havde han svært ved at passe ind, han scorede blot tre mål i de to år, han var i klubben.

Undervejs lagde han et foto på Instagram, der viste ham i hans Mercedes på vej til træning. Det gav klubben ham en bøde for. Wolfsburg er VW hjemby, og firmaet er storsponsor til klubben, så det var en provokation.

Derefter kom han til Nottingham Forest, og det blev heller aldrig til noget stort her. Han spillede 15 kampe og scorede to mål.

På landsholdsplan gik det heller ikke godt. Efter sin spritdom fik han i første omgang karantæne, men manglede spil i en god liga betød, at han reelt var ude i et par år.

Og så var det, at han kom til det norske storhold Rosenborg.

I begyndelsen var det lidt hårdt for Bentner at slå igennem, og der var en vis ondskabsfuld fryd i flere danske medier over, at den norske klub havde forregnet sig så meget.

Men det viste sig, at gåture i den storslåede norske natur og færre værtshusbesøg gav den danske fodboldspiller det løft, han trængte så hårdt til.

Og nu er han en helt i Rosenborg. Der sælges masser af trøjer med hans navn på, og han var den afgørende faktor, der gav klubben mesterskabet.

Vendingen

På de sociale medier skrev Bendtner: »Jeg sidder her og tænker på, hvordan jeg skal beskrive min sæson. Det er vel første gang i min karriere, hvor alting gik, som jeg havde håbet og planlagt. Ja, det er faktisk første gang, hvor jeg ikke skal tænke på andet end at nyde øjeblikket og forberede mig på de næste udfordringer. At jeg er kommet så langt, siden jeg tegnede kontrakt med Rosenborg i marts, skylder jeg en stor tak til klubben for - til mit hold, til mine trænere, til fansene og alle andre bag kulisserne,« skrev han.

Og der fulgte hæder som årets profil i den norske spillerforening.

Og den danske landstræner, Åge Hareide, kunne godt se, at den danske angriber burde have en plads på landsholdet. Og det har han ikke fortrudt, for han mener, at Bendtner foruden spillet også er med til at skabe en god ro og stemning på det danske landshold, og at han er god til at hjælpe de unge knap så erfarne spillere.

Selv har Nicklas Bendtner også tænk over, hvad der ændrede sig.

»Men nu begynder de pile at pege opad igen. Så naturligvis er jeg blevet mere rolig, og naturligvis er jeg også blevet ældre. Jeg har også lært, at jeg ikke skal stå og sige, at jeg ikke begår fejl. For det ved vi alle sammen, at man ikke skal gøre. Så bliver man slået ned igen med det samme. Men jeg er et godt sted i mit liv lige nu,« sagde han til BT.