Businessredaktør i store løbesko

Peter Suppli Benson, businessredaktør på Berlingske, er stædig, frygtløs og diciplineret. Og så er han et fysisk menneske. Løb, løb og atter løb er den foretrukne sport.

Peter Suppli Benson blev journalist i 1995, og siden har han prøvet kræfter med nyheder, dybdeborende journalistik, forlagsvirksomhed og ledelse.Foto: Ida Marie Odgaard Fold sammen
Læs mere

Peter Suppli er en mand af mange ord, men når det kommer til redaktionsmøderne er det oftest anvendte ord, »Nå, videre.« Utålmodigt trippende, lad os komme ud over stepperne.

Drivet og energien er blandt de væsentligste lederegenskaber, den klassiske journalistik er i højsædet. Afslørende, kritisk journalistik og godt fortalte historier, men også fairness.

Jeg elsker biler. Hvad skal jeg dog med en selv?

Hans foretrukne redskab er nysgerrigheden, og efterhånden som årene er lagt på, har han opsamlet en meget stor viden og erfaring om erhvervslivet, dets kringelkroge og dets topledere.

Peter Suppli er vedholdende i sin tilgang til journalistikken. Nogle vil kalde ham stædig. Pågående, frygtløs, konfronterende samt hertil kontant og konkret formidling af historierne uden omsvøb og tomgang. Velvidende at bag de blankpolerede facader i Business Danmark ligger der historier gemt, som skal tages med tang – historier som ikke pynter på erhvervslivets renomé.

Suppli som journalist

Businessredaktøren har været omkring i det danske medielandskab, siden han blev sluppet fri fra Danmarks Journalisthøjskole i 1995. Efter et par afstikkere til hurtige medier som Ritzau og Økonomisk Ugebrev kom han i 1999 til Politiken, som dengang satsede stort på netop erhvervsjournalistikken.

På Politiken fik han færten af indbliksjournalistikken. Og i den forbindelse fandt han sammen med erhvervsjournalisterne Bjørn Lambek og Stig Ørskov.

De tre dyrkede i flere år blandt andet Mærsk-koncernen og efter flere års studier i felten, kom den store Mærsk-bibel »Mærsk – manden og magten«, som siden har solgt i over 100.000 eksemplarer, og som den dag i dag er »must«-læsning for enhver ambitiøs erhvervsjournalist.

Suppli som forlagsmand

Bogprojektet pirrede ham så meget, at han i 2006 tog springet til redaktionschef på Jyllands-Postens Forlag. En tung branche for den aldrig stillestående Suppli, og derfor naturligt, at næste stop i 2008 blev et job som reporter på Berlingske Business.

Senere kom nysgerrigheden til for alvor selv at afprøve ledelsesrollen. Først som souschef og fra og med 2015 som erhvervsredaktør på den største redaktion på Berlingske, Berlingske Business.

Peter Suppli er et disciplineret menneske. Naturligt efter sin »opdragelse« og soldatertid i Livgarden og senere som tysk-studerende på handelsakademiet. På vej til en karriere som handelsrejsende i det store udland, inden journalistikken forførte ham.

Suppli er et fysisk menneske. Løb, løb og atter løb er den foretrukne sport, squash står højt, og så kan han med sin fysiske fremtoning fint stå en klassisk half-back på fodboldbanen.

Sociale medier og nettets uafslukkelige muligheder er ikke Supplis kernekompetencer, men som leder er han blevet knivskarp bevidst om, at journalistikken skal kunne formidles skarpt og kontant både på net og print. Og bevidst om den svære kommercielle kunst i journalistik – at få historierne solgt og få penge for det.

Det siges endog, at han selv har bevæget sig ind på SoMe-området.

Suppli privat

På privatfronten er jyden Suppli Benson aldrig kommet sig over sin kærlighed til de hvie’ fodboldspillere fra AGF. Efter endnu en skuffende weekend er det op ad bakke mandag morgen på redaktionen.

Han er vild med biler, men synes ikke, at han fra sit hjem i Vanløse har behov for en bil, i stedet er garagen fyldt op med cykler.

Omdrejningspunktet er de to døtre, Astrid og Klara, naboerne, løbevennerne og så de årlige komsammener med studiekammeraterne i Århus. Og ikke mindst mad og drikke i den eksklusive ende af skalaen.