Brøndby, chokolade og Coca-Cola

Jesper Møller har været i toppen af chokoladeindustrien og formand for Dansk Industri.

Læs mere
Fold sammen

Fodboldklubben Brøndby, læskedrikken Coca-Cola og chokoladefabrikken Toms er tre af de ting, som har fyldt meget i Jesper Møllers liv. Som fan og bestyrelsesmedlem i Brøndby og som direktør i først Coca-Cola i Danmark og siden som mangeårig leder af Toms, der blandt andet er kendt for chokoladeskildpadder og guldkarameller.

Jesper Møller, der fylder 60 år tirsdag, blev fan af det slumrende storhold Brøndby efter sin opvækst i Brøndbyvester, hvor han i 1972 tog sin realeksamen fra Brøndbyvester Skole og siden blev samfundssproglig student fra Schneekloths Skole i 1975.

Herefter læste han på Handelshøjskolen i København, hvorfra han blev cand.merc. Fra 1980 arbejdede han blandt andet for Rambøll & Hannemann, BP, Nestlé og Q8.

Tillidsposter i DI

I 1988 blev han landechef for Coca-Cola i Danmark. Siden blev han direktør for læskedrikproducentens operationer i Belgien og Luxembourg, hvorefter han sluttede de 11 år i Coca-Cola-systemet af med at være adm. direktør for det danske produktions- og distributionsselskab Dadeko/Coca-Cola Tapperierne.

Som 43-årig tog Jesper Møller et væsentligt brancheskift og gik til rengørings- og servicekoncernen ISS, hvor han var i fem år.

Og i 2004 kom han til Toms Gruppen. Det var en tid, som kom til at bære præg af kraftige forandringer i den store danske virksomhed. Han stod blandt andet for flere frasalg i Storbritannien, fokusering på omkostninger og udviklingen af mange nye produkter. Da finanskrisen kom blev han tvunget til at stå i spidsen for en virksomhed, hvor der skulle skæres ned og afskediges.

I de sidste år i Toms var der dog plads til mere offensive tiltag, da der blev åbnet et nyt chokoladepakkeri i Polen, og der blev købt en tysk chokoladeproducent for at gøre virksomheden mindre afhængig af det danske marked.

Sideløbende med lederskabet af Toms fik Jesper Møller en række tillidsposter i Dansk Industri. Han blev valgt til DIs hovedbestyrelse, og i 2008 efterfulgte han Henning Dyremose som formand for DI. Her var han blandt andet med til at finde afløseren for den mangeårige DI-direktør, Hans Skov Christensen, da Karsten Dybvad blev udpeget som Skovs afløser. Mens Møller var i DI blev DIs hovedsæde på Rådhuspladsen i København moderniseret og udvidet.

I 2012 gav han stafetten som formand for DI videre til Lars Mikkelgaard-Jensen, og i foråret 2014 blev han, efter ni år ved roret, afskediget fra Toms, da bestyrelsen besluttede, at der skulle friske kræfter til.

Siden har han varetaget opgaver i bestyrelser, og han er i nu næstformand i Industriens Fond og bestyrelsesmedlem i Brøndby. Han fungerer ved siden af som rådgiver for blandt andre lakridsproducenten Lakrids by Bülow og underviser på bestyrelsesuddannelsen hos CBS Executive.

Han er gift med cand.brom. Dorthe Møller. De har to døtre på 29 og 27 samt en søn på 23. I sin fritid nyder han at gå og løbe i naturen og dyrker lidt lystfiskeri fra sin motorbåd.