Brobygger styrer milliarder

Ingeniør Søren Ulslev er specialist i broer og styrer i dag ejendomme for milliarder. 16. april fylder han 60 år.

Foto: Jakob Boserup Fold sammen
Læs mere

Søren Ulslev holder som ejendomsdirektør i PensionDanmark styr på bygninger og byggerier for knap en halv snes milliarder kroner, men da han som ung akademiingeniør på DTU skrev speciale, handlede det om broer.

Med eksamensbeviset under armen blev han som blot 25-årig i 1980 byggepladsleder i Rasmussen & Schiøtz, en af datidens store entreprenører. Her nåede han at tilbringe lidt over et kvart århundrede, og undervejs blev virksomheden overtaget af den svenske byggegigant NCC.

Broeksperten steg i graderne og tog på vejen op en toplederuddannelse på den franske INSEAD-skole. NCC-karrieren toppede i årene 2002-2006 som landechef for de danske byggeaktiviteter, og derefter var han i et års tids chef for Unicon-betonfabrikken under Aalborg Portland.

I 2008 kom han til PensionDanmark med over 600.000 medlemmer, heraf en god del i byggefagene. Derfor lægger selskabet vægt på, at en pæn portion af ejendomsinvesteringerne bliver brugt på nybyggeri.

I øjeblikket er fem byggerier i gang: I Esbjerg, Aalborg og Søborg bliver der opført kontorer, på Islands Brygge boliger, og i Ørestad Nord ejer PensionDanmark en tredjedel af det kommende Nordea-hovedkontor.

Søren Ulslev skal også holde styr på fire Magasin-bygninger og en stribe kontorer, deriblandt FN-byen på Marmormolen og de to ombyggede kontorsiloer på Nordhavn. De blev oprindeligt brugt af hans tidligere arbejdsgiver, Aalborg Portland.

Aktuelt er der investeringer i hjemlige mursten for omkring otte milliarder kroner samt lidt i udlandet, men Søren Ulslev må gerne fordoble beløbet. PensionDanmark vil nemlig have cirka ti procent af formuen placeret i fast ejendom, blandt andet fordi renterne fra obligationer i øjeblikket er så lave.

I 2013 tog Ulslev en kort afstikker tilbage til byggebranchen. Hans gamle NCC-makker Torben Biilmann var blevet chef for det skrantende og kæmpestore MT Højgaard og ville gerne have Ulslev med i direktionen.

Det comeback varede dog mindre end et år, og i en usædvanlig børsmelding hed det, at Søren Ulslev »har følt, at han personligt ikke passede ind« i de »store omlægninger«, han ellers loyalt havde bidraget til at gennemføre.

Hvorom alting er, kom Ulslev tilbage til pensionskassen på Langelinie – med udsigt til nogle af investeringerne på Nordhavn og Marmormolen.

Sideløbende med karrieren har Søren Ulslev siddet i alskens faglige bestyrelser og udvalg. Blandt de mere usædvanlige er nok bygningsfondene bag Den Blå Planet i Kastrup og Musikkens Hus i Nordjylland.

Fødselaren har to voksne børn, er gift og bor i barndomskvarteret Virum. I fritiden nyder han en tur i sin sejlbåd.