Borgmesteren bliver 30 år

Den radikale profil Anna Mee Allerslev kan i en alder af blot 30 år kalde sig borgmester på fjerde år i Københavns Kommune. 10. juli bliver hun 30 år.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev blev borgmester som 26-årig. FOTO: SCANPIX Fold sammen
Læs mere

»Jeg er så ambitiøs og målrettet, at jeg oftest får ting til at lykkes. Også ting, som folk sagde, var umuligt. Jeg gør meget ud af både at udfordre mig selv og mine kollegaer. Så kan det godt være, vi ikke når den høje målsætning, som jeg kræver, men vi når længere, end vi ville have gjort, hvis vi ikke havde udfordret målsætningen.«

Sådan beskrev morgendagens 30 års fødselar, Anna Mee Allerslev, bl.a. sig i Berlingske i par måneder før kommunalvalget i sidste år. Og ambitiøs må være et af de helt rigtige ord at bruge om en kvinde, der i en alder af blot 27 år kunne kalde sig borgmester i Danmarks største kommune.

Jobbet som beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune siden 2011 er den foreløbige kulmination på en politisk karriere, der begyndte i Radikal Ungdom og i forbindelse med kommunalvalget i 2009 førte til, at hun blev valgt ind i borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Dengang med 837 personlige stemmer. Ved valget i november sidste år fik hun som radikal spidskandidat til en borgmesterpost 8.512 stemmer. Hun fortsatte som beskæftigelses- og integrationsborgmester, ligesom hun overtog ansvaret for Københavns Erhvervsservice, der indtil da havde været teknik- og miljøborgmesterens ansvar.

Hun har været personlig assistent for partileder Margrethe Vestager, hun har været kampagneleder for partifællen Manu Sareen, og hun har været kandidat til Europa-Parlamentet. Hun er i dag medlem af Radikale Venstres hovedbestyrelse og forretningsudvalg, ligesom hun repræsenterer sit parti i Kommunernes Landsforenings (KL) formandskab og bestyrelse.

Hun har også været aktiv i DJØF som formand for de studerende og medlem af DJØFs hovedbestyrelse.

Anna Mee Allerslev har beskrevet vækst og jobskabelse som sin politiske mærkesag, og på integrationsområdet har hun bl.a. arbejdet for at øge den kommunale indsat mod radikalisering af unge. Hun er også en af fortalerne for, at der senest i 2017 bliver igangsat et byggeri af en egentlig stormoske i København til såvel sunni- som shiamuslimer.

I øvrigt talte hun i interviewet i Berlingske, hvor hun skulle beskrive sig selv, om »den her ulækre hetz mod muslimer, som desværre er fortsat og tiltaget« siden 00erne.

Anna Mee Allerslev er født i Sydkorea, og hun blev tre måneder gammel adopteret af sine danske forældre. Hun er vokset op i Greve og brugte en stor del af sin barn- og ungdom på gymnastik. I 2003 blev hun student, siden læste hun statskundskab og jura på Københavns Universitet og er bachelor i begge fag. Ifølge hendes CV har hun siden 2010 været kandidatstuderende på jurafakultetet, ligesom hun fra 2007-2009 arbejdede som konsulent i KL.

Der er reception for Anna Mee Allerslev 15. august fra kl. 15-17 på Københavns Rådhus, 1. sal. Vær. 61.