Borgmester for 111 nationaliteter

Ole Bjørstorp har en lang politisk karriere bag sig med 15 år i spidsen for Ishøj Kommune. 8. juli fylder han 70 år.

Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er hverken født eller opvokset i Ishøj. Alligevel fylder byen og især kommunen en stor del i Ole Bjørstorps liv. For 34 år siden blev han valgt ind i kommunalbestyrelsen og har siden da brugt sine kræfter på at løse kommunens udfordringer. De seneste 15 år som borgmester.

Siden han blev valgt ind i kommunalbestyrelsen for Socialdemokraterne i 1982, har Bjørstorp stille og roligt taget skridt opad lederstigen i kommunen. Efter syv år i kommunalbestyrelsen blev han formand for kommunens børne- og ungeudvalg, derefter var han gruppeformand, og i 1993 blev han viceborgmester. I 2001 overtog han så borgmesterposten, som fødselaren stadig sidder på i dag.

Han er blevet mødt med fordommen om, at han er borgmester for alle dem på kontanthjælp. Gennem sin karriere har han set andelen af indvandrere og efterkommere i kommunen stige og stige. Fra otte procent, da han begyndte i politik, til over 30 procent i dag. Det er en af de udfordringer, han altid har skullet forholde sig til, at han står i spisen for en kommune med 111 nationaliteter.

I 1977 flyttede Ole Bjørstorp til Ishøj. Han er ellers opvokset på Amager, hvor han spillede fodbold i Kløvermarken og skulle være advokat. Men sådan gik det ikke.

Han blev uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 1974 og har arbejdet i Københavns Amtssygehusdirektorat og som lærer ved LO-skolen i Helsingør, inden han begyndte sin politiske karriere.

Indtil han blev valgt som borgmester, var Ole Bjørstorp forhandlerkonsulent hos Ingeniørforeningen. Det var også her, han mødte sin nuværende hustru, Gunna Mikkelsen, som han i dag bor sammen med i Ishøj.

Selv om der er meget at se til som borgmester, bliver det ikke kun til arbejde. Ole Bjørstorps store interesse er naturen. Her holder han især af at udforske omgivelserne og især vandet, hvor han svømmer og lystfisker. Interessen for fodbold har også hængt ved, selv om han ikke længere spiller, men nøjes med at være tilskuer.

Efter 15 år som borgmester tror Ole Bjørstorp ikke, at det bliver til yderligere ti år og dermed sølvbryllup som borgmester. Men der går alligevel nogle år, før han stopper af sig selv. I et indslag fra Ishøj TV begrunder han det med, »at der mange ting, der skal gøres færdig«, inden han takker af.