Bolchedrengen

50 år. Morten Stig Christensen har altid arbejdet hårdt i håndboldens tjeneste. For sin klub. På landsholdet. På TV2. I Dansk Håndbold Forbund.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Han har rekorden som den yngste debutant på Danmarks herrelandshold, men man kan ikke sige, at Morten Stig Christensen indtog den danske håndboldscene med brask og bram. I 1976, da Morten Stig var 17 år, seks måneder og syv dage gammel, fik han en hurtig debut mod Norge, inden han blev udtaget til De Olympiske Lege i Montreal. Bagspilleren fra SAGA kom imidlertid slet ikke på banen i seks OL-kampe.

Siden fik stortalentet dog sat et markant aftryk på dansk herrehåndbold. I Morten Stigs aktive landsholdskarriere opnåede herrelandsholdet tre ærefulde fjerdepladser. Ved VM i Danmark i 1978, ved VM i Vesttyskland i 1982 og to år senere ved OL i Los Angeles.

De Lege huskes dog nok mest for, at Danmark spillede i de opsigtsvækkende hvide dragter med røde diagonalstriber, der gav landsholdet tilnavnet bolchedrengene. Og et af de mest markante bolcher var Morten Stig Christensen. I alt nåede Morten Stig at spille 190 landskampe og score 445 mål for Danmark, inden han i 1988 sluttede en lang og flot landsholdskarriere. Det var dog på ingen måde slut med Morten Stig. Han tiltrådte nemlig som sportschef på det nystartede TV2. En stilling han selv har betegnet som et drømmejob.

Som på landsholdet tog Morten Stig også denne rolle som anfører særdeles alvorlig, og selv om TV2 Sporten naturligvis ikke kun er Morten Stig Christensens værk, er der næppe tvivl om, at han har sin store andel i, at sport i TV med TV2s fødsel fik et spark, som løftede det fra det noget sløve kælderniveau, som DR dengang befandt sig på, og helt op i penthouse-højde med direkte udsigt til adskillige af verdens største idrætsbegivenheder.

I 2007 var det dog slut. Midt i en turbulent tid for TV2 stoppede Morten Stig som sportschef efter 19 år på posten.

Dansk Håndbold Forbund var imidlertid hurtig ved svingdøren og gjorde Morten Stig Christensen til forbundets direktør, en opgave han foreløbig har løftet på flot vis. Og det kan blive ved længe. Der er i hvert fald mange gode år i Morten Stig Christensen endnu, der nok har været »på banen« i årtier, men som først fylder 50 år i morgen.