Blærerøv med stribede strømper

Mads Christensen overrumplede dansk herremode med bogen »Den store blærerøv«.

Arkivfoto: Christian Als
Læs mere
Fold sammen

»Når jeg hører om mænd, der bruger timer på toilettet og lægger eksfolierende ansigtsmasker, tænker jeg: ’Har jeg været med til at skabe det? Har jeg været med til at vække det monster der?’ Så jeg vil godt benytte mig af denne lejlighed til at undskylde og sige: Det var ikke min mening.«

Sådan sagde Mads Christensen – bedre kendt som »Blærerøven« – i et interview her i avisen for et par år siden. Monsteret var den heteroseksuelle mand, som Christensen efter eget – og mange andres – udsagn var medskyldig i at give liv i sin tid som moderedaktør på Euroman.

Det er nok ikke en helt urimelig anklage, men lad i fødselsdagens anledning - 50 år 11. januar -undskyldningen være godtaget i disse tider, hvor skovmandsskjorter og kraftig skægvækst har afløst manicure og creme i masken for mange danske mænd.

Mads Barner-Christensen var i 1992 med til at starte magasinet Euroman, der skulle sætte barren for stilbevidste mænd, og han tog opgaven alvorligt. Dengang som nu var tøjet ekskusivt (omend hans stil var en hel del for farverig for nogle), fyldepennen var af mærket Montblanc og så skal ikke glemmes de to Rolex-ure – et til hver arm.

Siden har Christensen skrevet bøgerne »Den Store Blærerøv«, »Blærerøvens Guide til Moderne Etiquette«, »SEX – Hvor svært kan det være?«, »Blærerøv og Bjerrehuus« – skrevet sammen med Suzanne Bjerrehuus, »Blærerøven Vender Tilbage« og »Manual til mænd med sure koner« (2009).

»Den store Blærerøv« var en dekadent og kompromisløs krigserklæring mod Janteloven, og selv om nogle fandt provokationen for stor, bragede bogen igennem på markedet og solgte flere end 150.000 eksemplarer.

Mange kunne godt lide Blærerøvens friske (og til tider skamløse) stil, men i 2011 blev den tidligere officer ved Den Kongelige Livgarde for frisk for de fleste, da han i en klumme i Ekstra Bladet kritiserede ofrene for massakren på Utøya i Norge for ikke at have overmandet gerningsmanden, Anders Behring Breivik, på trods af, at flere af ofrene havde forsøgt at gøre netop det.

I samarbejde med JBS lagde Mads Christensen navn til nogle karakteristiske stribede strømper, der brød alle regler om konservative mørke herresokker, og solgte ganske pænt. De blev efterfulgt af andre beklædningsgenstande, bl.a. butterflies, som han også har været med til at udbrede brugen af herhjemme.

I dag kender de fleste Mads Christensen fra radioprogrammet »Mads og Monopolet«, på P3, hvor han som paneldeltager er med til at råde lyttere, der henvender sig med dilemmaer. Desuden kan læsere af Se & Hør opleve ham rose og revse de kendtes påklædning under rubrikken »Modepolitiet«.

Mads Christensen bor i Holte med sin hustru, Camilla Barner-Christensen, der er byrådspolitikker for Venstre, og parrets tre børn, Esmaralda på syv, Hannibal på ti og Cornelius på 13 år.

Foruden tøj- og bogsalg lever fødselaren i dag af at skrive klummer og holde foredrag, være konferencier eller »unik entertainer med lækkert hår og stilsikre anekdoter«, som der står på hans booking-hjemmeside ved siden af billedet af ham iført smiley-slips og sheriffstjerne.

Det skulle jo nødig blive for kedeligt.