Bankkongen på Amager

60 år Knud Christensen regerer på 27. år i Amagerbanken..

Der er næppe nogen, der vil protestere, hvis man omtaler Knud Christensen som »Bankkongen på Amager«. I 27 år har han regeret Amagerbanken igennem økonomiske op- og nedture, og han er dermed blandt de direktører i den danske bankverden, der har tronet længst på posten som bankdirektør.

Nu fylder Knud Christensen 60 år, og KC, som han omtales internt i banken, har ført Amagers egen bank over broerne til København, Fyn og Jylland.

Knud Christensen forlod sin plads som revisor og partner i Centralanstalten for Revision i 1980 for at sætte sig i chefstolen for en bank med 20 filialer og med snævert fokus på Amager.

I dag har Amagerbanken 27 afdelinger fordelt med 13 på Amager, 11 i det øvrige hovedstadsområde, to i Århus og en i Odense. Banken har 580 medarbejdere, 47.000 aktionærer og 120.000 kunder.

Mange byggematadorer og iværksættere har fundet vej til Amagerbanken igennem tiden, og det har været med til at give meget svingende resultater for banken. Når de økonomiske konjunkturer står på sol, er det højsommer i Amagerbanken, men når konjunkturerne vender, er der sibirisk vinter i banken. Det blev senest demonstreret i 2002, da den såkaldte dot-com boble sprang. Amagerbanken havde som et af de eneste pengeinstitutter i Norden underskud i første halvår 2002, fordi Knud Christensen havde ladet banken låne flere hundrede millioner kroner til 2M Invest, der forsvandt lige så hurtigt, som det var dukket op.

Foruden sit daglige arbejde i Amagerbanken har Knud Christensen en række tillidshverv. Det drejer sig blandt andet om posten som bestyrelsesformand for Bankernes EDB Central og investeringsselskabet Bankinvestgruppen.

Privatlivet deler Knud Christensen med hustruen Annette, deres to voksne børn og to børnebørn. Fritiden tilbringer han gerne i naturen på jagt, på ski eller på havet i sin sejlbåd.