Bagedystens nye dommer

Efterårets store TV-bagedyst bliver med en ny dommer. Katrine Foged Thomsen efterfølger Mette Blomsterberg og skal vurdere amatørbagernes resultater.

Katrine Foged Thomsen skal dømme »Den store Bagedyst« i næste sæson. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR Fold sammen
Læs mere

Programmet »Den store bagedyst« er et populært konkurrence-koncept til TV, der orindelig kommer fra England. Her hedder det »The Great British Bake Off«, og tidligere på året gav det anledning til både chok og bestyrtelse i det britiske, at BBC mistede rettighederne til at producere programmet, og at retten overgik til konkurrenten, Channel 4, samt - måske allerværst - at den 82-årige elskede og beundrede Mary Berry ikke længere skulle være dommer.

Herhjemme er det gået langt mere stilfærdigt af, at dommerne Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen ikke længere skal vurderer smagen, udseendet og niveauet af de ti talentfulde amatørbageres kreationer og præstationer i »Den store bagedyst« på DR1. Det kommende efterår er det nemlig 39-årige Katrine Foged Thomsen, der sammen med 47-årige Markus Grigo skal være dommere.

Katrine Foged Thomsen er vokset op på sine bedsteforældres kro og har brugt meget af sin barndom i et køkken. Hun kalder derfor sig selv lidt af et »madøre«. Hun er uddannet konditor og har arbejdet med faget i 15 år. I dag ejer hun sammen med sin mand fire konditorier og caféer i København.

»Jeg kan godt lide håndværket i mit fag. Og det praktiske i at stå med mel og ende med en kage. Jeg elsker tanken om at give det håndværk videre. Det gør jeg i dag til de elever, jeg har i min forretning, og de input vil jeg også gerne give videre til bagedyst-deltagerne,« siger hun.

Hun har også sagt, at hun er er stolt over at skulle fylde rollen ud efter Mette Blomsterberg.

»Mette har gjort rigtig meget godt for vores fag, og jeg kan mærke, at der bliver sat meget mere pris på vores håndværk – et håndværk jeg er rigtig stolt af,« siger Katrine Foged Thomsen.

Meddommer Markus Grigo er uddannet både bager og kok, og så har han arbejdet som konditor og dessertkok i mange år. Han har desuden skrevet en række bøger om kager og desserter.

Han har tidligere optrådt på TV i programmer som »Go’ morgen Danmark« på TV 2 og »Aftenshowet« på DR.

Timm Vladimir er stadig vært på programmet.

»Vi glæder os så meget til at komme i gang med den nye sæson. Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo har en fælles passion for at inspirere amatørbagere til at kaste sig ud i at lege i køkkenet – både i programmet hjemme i stuerne.

Og så gør det jo heller ikke noget, at de begge to er super-positive mennesker og har humor – de er simpelthen rigtigt godt selskab på skærmen,« siger redaktionschef Eva Kvist.