Amatør i hjertet

Det er i turnélivet, at sangeren og sangskriveren Lis Sørensen finder kernen i sin musik. Efter mere end 40 år i branchen, er hun stadig amatør i hjertet. 28. maj bliver hun 60 år.

Lis Sørensen har været med fra kassettebåndenes tid.Hun er stadig på toppen. Fold sammen
Læs mere

Tanken har da strejfet. At man også kunne gøre noget andet. Men for alvor? Nej, aldrig. Ikke når musik er en passion. Når det er det eneste, man har haft lyst til, siden man kun var 11 år og gik i 5. klasse i Brabrand ved Århus. Med Holger Laumann som musiklærer. Og en plads i pigegruppen »De Fem«, der udgav to singler med børnesange arrangeret af Laumann.

I mere end 40 år har Lis Sørensen turneret Danmark tyndt. Fra store festivaler og gigantiske koncerter til små scener i de mindste byer. Hun elsker det, har hun sagt i interviews. Livet på landevejen med alt, hvad der hører med. At ankomme til en ny by og rulle gearet ud. Og sammen med bandet indtage en udendørsscene og mærke de mennesker, der er kommet. Indimellem også med den danske sommerregn som et vilkår, hvor publikum må stå under paraplyer. Og hvor det trods vejret alligevel lykkes at få skabt en god koncert. Med en stemning, der skifter efter de enkelte numre.

Turnélivet bliver hun aldrig træt af, det er der, hun finder kernen i sin musik og lysten og energien til at blive ved.

28. maj fylder hun 60 år. Stadig på toppen og med en fornem karriere og et trofast publikum.

Lis Sørensen har været med fra kassettebåndenes tid til Spotify. Fra hun som 17-årig var med til at danne »Shit & Chanel« sammen med Anne Linnet. Og i årene efter med sin lyse, rene og usentimentale stemme har fortolket alt fra rockballader til lyriske melodier. Fra klassikerne »Tæt På Ækvator« og »Mine Øjne De Skal Se« til en lang række andre, der er blevet identiske med Lis Sørensen.

»Den erfaring, man har oparbejdet gennem alle årene, kan hjælpe én til at fjerne den unødvendige støj. Kunsten er at bevare renheden i den flygtige musikbranche,« har hun sagt.

I en årrække var Lis Sørensen kendt som en kompetent korsanger med et format, der nåede langt ud over scenekanten. Men også en sanger, der stod i skyggen af Anne Linnet og Sebastian. Indtil hun i 1983 var klar til at udgive sit første soloalbum, der fik titlen »Himmelen Ned på Jorden«.

For to år siden udgav hun sin 30 års jubilæums-cd »På Sådan En Morgen«.

»Det er sjovt efter så mange år at prøve at gå på opdagelse i fortiden og finde ud af, at det er den samme ild, der brænder i én, når man skriver musik. Det er fantastisk at mærke, at man på en eller anden måde er forblevet en amatør i hjertet,« har hun sagt.

Ifølge anmeldere et jubilæums-album, der klart viste, hvor tidløs og stilsikker, Lis Sørensen er.

Ligesom hun er professionel til fingerspidserne. Hun har ry for, at der skal være orden i sagerne hele vejen rundt og ned i detaljen.

11 studiealbum og en håndfuld opsamlingsalbum er det foreløbig blevet til. Blandt andet med trommeslageren og ægtemanden gennem mere end 25 år, Jan Sivertsen, som makker. Sammen med Jan Sivertsen har hun sønnen Sylvester.

4. juni starter Lis Sørensen sin sommerturné.