Alzheimerramte Bjørn Jacobsen var kendt fra TV – nu er han død

Kun en uge efter, at TV-seerne på DR1 havde kunnet følge Bjørn Jacobsen og hans families kamp mod den frygtede Alzheimersygdom, måtte han give op. Han blev 53 år.

Gennem fem år fulgte et TV-hold Bjørn Jacobsen gennem hans kamp mod den frygtede Alzheimers sygdom. Fold sammen
Læs mere
Foto: DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alzheimerramte Bjørn Jacobsen døde søndag 1. september, 53 år gammel, kun en uge efter, at Danmarks Radio havde bragt tredje og sidste afsnit om hans og familiens kamp mod den frygtede sygdom.

Det var i programmet »En stille forsvinden« på DR1, som havde fulgt den tidligere bankdirektør over fem år, efter at han var blevet diagnosticeret med den uhelbredelige hjernesygdom.

Hans hustru, Julie Rubow, havde for nylig fortalt, at hendes mand langsomt mistede flere og flere færdigheder. Og da der stødte en lungebetændelse til, var det mere, end hans svækkede krop kunne klare.

I et opslag på Facebook skriver Julie Rubow bl.a.:

»Nu er der ikke flere kampe at kæmpe for Bjørn, og vi ønsker, at hans sjæl får fred ved glæden over alt, hvad han har udrettet i livet, på trods af hans alt for tidlige død. Bjørn åndede ud med familien omkring sig efter flere dage på dødsleje. Bjørn kæmpede til det sidste for sin værdighed og berettigelse i livet. Det var en ulige kamp, som vi har måttet bevidne med stor sorg og afmagt. Han vil leve videre i vores hjerter, og jeg vil se ham hver dag i vores tre skønne drenge.«

Flyttede tilbage til barndomshjemmet

Bjørn Jacobsen, der var tidligere bankdirektør hos Nordea, og hans hustru gennem 24 år købte i 2014 hans barndomshjem Nybjerg Mølle uden for Egtved i Sydjylland.

Alzheimer-diagnosen var tæt på at sætte en stoppe for flytningen fra det daværende hjem i Holte på Sjælland til Egtved, men som han dengang fortalte til Vejle Amts Folkeblad: »Hvis det er dét, jeg kunne se frem til, så ville jeg ikke kunne holde ud at skulle sidde i et hus i Holte. Nu kan jeg komme ud i naturen.«

Den sidste tid boede han på Meta Mariahjemmet i Gadbjerg.

Bjørn Jacobsen efterlader sig udover hustruen Julie de tre sønner, Mads, Simon og Sebastian.