Alt andet end almindelig

Zarah Voigt skaber smykker, der afspejler hendes dramatiske og anderledes baggrund .

Smykkekunstner og scenograf Zarah Voigt har sin helt egen stil, som hun følger konsekvent. PR-foto Fold sammen
Læs mere

Jamen sådan måtte hun jo blive. Zarah Voigt er legemliggørelse af det gamle ordsprog, at æblet sjældent falder langt fra stammen. Men hun er beviset på, at flid og talent kan skabe en plads i verden, der er helt ens egen, uanset hvis datter man er.

For Zarah Voight er i den grad sine forældres børn. Hun er datter af multikunstner (og jo, det giver mening her, selv om ordet er slidt) Jean Voigt, der blandt andet var modeskaber, scenograf og billedkunstner og af modedesigner Maria Sander og har i hele sit liv arbejdet i samme sfære og været præget af deres æstetik. I børnehaven kom hun klædt i turban og bukser i guldlame og fløjl, har hun fortalt i interviews, og sådan klæder hun sig stadig: Sort, dramatisk, iøjnefaldende.

Hele sit liv har hun arbejdet professionelt inden for samme felt, på teateret og med moden – selv om hun hader udtrykket, fordi det indikerer, at det, hun skaber, bliver umoderne og forsvinder. Men hun har fundet sit eget rum i smykkernes verden, hvor hun kan dyrke de lysglimt, som smykkerne giver.

Zarah Voigt er uddannet scenograf og var i mesterlære i haute couture-fremstilling hos sin far i 1990erne. Hun har kreeret kostumer og scenografi til en række forestillinger som blandt andre »Den Lille Havfrue«, »Nattergalen« og »Den Glade Enke«, lige som hun har været chefdesigner for Walk In Style Fashion Show i 2013.

I 2002 åbnede hun Zarah Voight Boutique og lancerede smykkekollektioner i sit eget navn. De sælges i dag i både ind- og udland og værdsættes, fordi de er dramatiske, avantgardistiske og alt andet end nuttede og yndige, men derimod mystiske, vilde og anderledes.

Nøjagtigt som damen selv, der har taget det bedste fra sin egen baggrund og skabt sig en vej frem i verden, der er hendes helt egen. Og hun følger vejen, klædt i dramatiske rober, oftest med hat og aldrig med hensyntagende til andet end, om hun selv finder det smukt. Det er ikke særlig dansk, men det er ret fantastisk.

Hun er gift med kreativ chef Claus Nør-gaard og har datteren Ella.