90’ernes reklamemand er stadig på toppen

x Jesper Kunde kører med lavere profil i offentligheden, men er stadig en gudbenådet sælger og dynamo.

Jesper Kunde - stifter og direktør for Kunde & Co. Foto: Nikolai Linares Nikolai Linares Nikolai Linares Fold sammen
Læs mere

Tilbage i 90’erne blev dygtige reklamefolk nærmest dyrket som kunstnere, og en af de fremmeste var Jesper Kunde. Han udgav bøger som »Corporate Religion« og opfølgeren »Unik Nu Eller Aldrig«, som opnåede bibel-status i branchen og blev lanceret ved store events på Det Kgl. Teater med ham selv som hovedperson.

Siden er der blevet mere stille om både Jesper Kunde og andre dygtige kolleger i branchen, men hans forretning kører stadig i olie. Med en omsætning på en kvart milliard og et før-skat-overskud på 20 mio. kroner ligger han godt til og har råd til at trække et pænt udbytte ud.

Men kunderne er heller ikke hvem som helst - vi nævner i flæng DONG, Grundfos, Danfoss, Arla, Føtex, B&O og Saxo Bank, som alle går til Kunde, når de skal have pudset brand’et af.

Jesper Kunde har været dygtigere end de fleste reklamefolk til at få erhvervslivets topfolk i tale, og imageanalyser viser, at Kunde & Co. er det mest kendte bureau blandt erhvervsfolk.

Jesper Kunde har altid gerne villet være marketingguru, men folk i branchen hævder, at hans virkelige styrke ligger i hans evne til at drive sit bureau fremad som gudbenådet sælger og dynamo. Utallige er de unge reklamefolk, som har trådt deres barnesko hos Kunde & Co. for siden at starte for sig selv eller indtage topstillinger i branchen.

Vindermentalitet

Men hvorfor optræder han ikke så meget i medierne som i gamle dage? Fordi dengang i 90’erne var reklamebranchen stedet, hvor kreative hjerne kunne opnå et økonomisk liv, der var værd at leve.

I dag kan det lykkes mange andre stedet som f.eks. indenfor film for ikke at tale om de kendte kokke, som har opnået højstatus i 10’erne.

Jesper Kunder er opvokset i Århus, hvor han spillede badminton på eliteniveau.

Vinder- og elitementaliteten har han taget med sig ind i Kunde & Co., men siden er han skiftet til golf, og Kunde & Co. afholder hvert år golfturneringen »The Hurdle«, hvor unge golftalenter spiller med kunder og Kunde-folk.

Privat bor Jesper Kunde i smørhullet i Hellerup på Richelieus Alle med hustruen Helle, som i mange år har været hjemmegående. To voksne døtre studerer henholdsvis design i London og på CBS i København.