Vellydende begyndelser

Der er übercool klangæstetik og flere fine melodier at finde på debuten fra danske Giana Factory.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en roman fortælles historien ved hjælp af ord, og i musik forløses melodien via klange.

Og det sidste, klangene, har Giana Factory farlig fint styr på. Det første fuldlængdealbum fra trioen er nemlig én lang overbevisende og helt rigtigt klingende affære, som er blevet til i samarbejde med producer Tomas Barfod.

Tag bare det første nummer på »Save The Youth«, hvor myg slideguitar, murrende elektronik og mikrofontætte vokaler finder sammen i et klangbillede, der lyder som soundtracket til en moderne western.

Det moderne og urbane tegner også de ni øvrige numre, hvor slideguitaren dog er faset ud til fordel for en mere cool 2010-æstetik, som kulminerer i »Mountain« og »Rainbow Girl«.

Førstnævnte falder ud som en ualmindelig smuk vuggevise, som spilles og produceres frem via klokkespil, elektronisk skurren og Louise Foo, Sofie Johanne og Lisbet Fritzes lyse, flerstemmige sang.

I sidstnævnte gør de sig i et mere synth-poppet univers, hvor syntetiske tangenter løber sammen med programmerede trommer, pulserende basgange og de melankolsk tonede sangforedrag, som tegner hele albummet.

Som en bog

Mest af alt lyder Giana Factory som et tusmørketonet mix af Au Revoir Simone og Lali Puna, og det er simpelthen saliggørende i »Rainbow Girl«, hvor melodien - præcis som i »Mountain« - forløses på fremragende vis.

Fine melodier løber ligeledes gennem »Joy And Deception«, »Sylphid Dies« og flere af de øvrige numre på »Save The Youth«, hvor øret gang på gang imponeres af det stramme, men alligevel facetterede klangbillede.

Når melodierne ikke er prægnante nok, er det hele imidlertid lidt lige­meget. Så er det som at læse en velskrevet bog uden en god historie. Men den fornemmelse melder sig gudskelov ikke ofte nok til at forstyrre indtrykket af en trio, som er kommet stærkt og stilsikkert fra start - og meget vel kan finde fans i såvel indland som udland.