Tårnhøjt niveau ved Grand Prixet? Nix

Vindersangen er ulidelig og lugter af kopi. Men den er ikke den dårligste sang på årets MGP-samling

Årets vindere af Melodi Grand Prix 2010, Thomas N'evergreen og Chanee, på hver sin side af nummer to, Bryan Rice. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Fagjuryen og de deltagende sangere bestilte ikke andet end at rose og falde på knæ for hinanden og det tårnhøje musikalske niveau, der kendetegnede årets udgave af det danske Melodi Grand Prix.

Kunne de sige andet? Nej, og slet ikke sandheden. For hjemme foran fjerneren, og nu her med CDen med alle numrene kørende på repeat, var- og er konklusionen en anden.

Bevares, havde den udmærkede popskæring »Just Like Rain« haft en sanger, der rent faktisk kunne synge og ikke Thomas Barsøe, havde der måske været noget at komme efter. Havde Kaya Brühl formået at twiste sin Carloline Henderson-pastiche fra '95, havde hun muligvis fortjent at vinde. Men sådan er der så meget.

Vindersangen »In A Moment Like This« skuer årtier tilbage i den klassiske GP-historie, og den klinger tillige så meget af en kopi af Police og Abba, at den burde have været disket. Sikkert er det dog, at det ikke var aftenens dårligste sang, selv om den er ganske ulidelig - præcis som de fleste sange, der var markant dårligere end sidste års finalemelodier.

Diverse artister: »Dansk Melodi Grand Prix 2010«. Producere: Diverse. DR/My Way Music.