Svenske Fever Ray lyder sexglad og sprælsk som aldrig før

Efter otte års pause er Fever Rays Karin Dreijer tilbage med albummet »Plunge« til dem, der tør give sig hen.

Svenske Fever Ray er Karin Dreijers soloprojekt. Hun arbejder også sammen med sin bror Olof i electro-duoen The Knife. Fold sammen
Læs mere

Hvis danske Suspekts programerklæring er »Knepper Dig Til Techno«, så må svenske Fever Rays være at give dig finger til sprælsk electro.

Efter otte års pause er Karin Dreijer tilbage med sit eksperimenterende soloprojekt og et sexfascineret album, der vil minde dig om, hvor urene linjerne mellem ekstase og smerte er.

Forestillingen om svensken som ultrakorrekte og fodformede falder til jorden (sammen med trusserne), når »Plunge« spiller.

Måske er det netop denne forestilling Dreijer ironiserer over på »This Country«, hvor Dreijer i klagende toner erklærer »This country makes it hard to fuck«? Måske er det også modsvar til dem, der vil regulere begæret?

Men hvem har også sagt, at det skulle være entydigt? På åbningsnummeret »Wanna Sip« bakser Karin med en elsker, der ikke vil som hun vil. Musikalsk trækker det tråd til Fever Rays debut fra 2009. En mørk synth sitrer i baggrunden inden futuristisk-syrlige sirener tager til i intensitet og volumen.

På »To the Moon and Back« skinner begærets glans. Dreijer mindes saftige mandarin-kys, og synths skvadrer som digitale rumpenisser. Og så den prægtige afslutning: »I want to ram my fingers in your pussy!«, råber Dreijer i sin sælsomme stemme.

Evnen til at få både det kraftfulde, ur-mystiske og sofistikerede frem i den elektroniske instrumentering udmærker stadig Fever Ray. Fra »IDK About You«s overrumplende trommegalop til folkemusikkens violin, der svirrer rundt i sorgen på »Red Trails«.

Fever Ray anno 2017 er et balstyrisk, men mindeværdigt bekendtskab. En indtrængende opfordring til at give sig hen.

Hvem: Fever Ray

Hvad: »Plunge«, Rabid/Border Music/PIAS.