Strømhvirvel fra Eminem

Det rabler for Eminem og makkeren.

Eminem og Royce Da 5’9” mødtes første gang i 1997 i Detroit inden Eminem blev hvermandseje via deres fælles ven Proof. De blev hurtigt enige om at lave noget sammen, og således figurerer Royce på Eminems legendariske debut »The Slim Shady LP«, konkret på tracket »Bad Meets Evil« - Royce var »Bad« og Eminem »Evil«.

Venskabet gik fløjten, da Royce og Eminems barndomsvenner i D12 ragede uklar. Uoverensstemmelserne blev dog skrinlagt som følge af Proofs død i 2006, og Eminem har nu knyttet Royce og hans Slaughterhouse-crew til sit pladeselskab Shady Records. Her 12 år efter er der ydermere blevet plads til at genoptage Bad Meets Evil, som Eminem introducerer således i åbningstracket »Welcome 2 Hell«: »It’s been a long time/But I bet neither one of us have felt sicker than we do right now.« Underforstået, at de følgende 45 minutter ikke er for sarte sjæle.

Og det er de da heller ikke, for de klinger ikke sjældent som en naturlig forlængelse af Eminems debut, hvorpå motormunden ragede uklar med alle og delte had og vanvid ud til lige så mange. Hvis man tror, at Royce Da 5’9” er med som det tynde øl, må man tro om igen. For begge MC’s er der her tale om rap i et berusende, svimlende tempo leveret distinkt på et flow, som ikke mange matcher. I det hele taget er det de vokale performances, der lyser op. Så mange ord, så hårde knytnæver. Ikke sjældent føler man sig fanget af ind i en strømhvirvel af ord, hvorfra man ikke har en jordisk chance for at komme op i live. Og heller ikke ønsker det, så fantastisk er det.

Musikalsk evner skiven ikke at overbevise på samme niveau. Produktionerne mangler kant, lydbilledet er for pompøst og de herrer kunne med fordel af understøttet agressiviteten med onde beats og metalliske nuancer i stedet for at jage det næste pophook til pengepungen.