Soul-pop med matematisk præcision

Multiinstrumentalisterne Joan As Police Woman og Benjamin Lazar Davis’ soul lyder som passioneret puslearbejde på fællesalbummet »Let It Be You«.

Sangene på Joan As Police Woman og Benjamin Lazar Davis’ fællesalbum »Let It Be You« er følelsesladede og eksperimenterende. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Soul forbindes ofte med følelser og kroppe. Og med umiddelbare tekster om begge dele. Men strukturmæssigt kan genrens sange være lige så stramt komponeret som i poppens verden. Det er multiinstrumentalisterne Joan As Police Woman og Benjamin Lazar Davis’ fællesalbum »Let It Be You« et eksempel på.

De ti sange er følelsesladede, eksperimenterende og eksekverede med instrumental præcision. Ofte spiller de to amerikanere synthesizerne i lidt stive, stop-start rytmer, som robotter med rod i systemet.

På højdepunktet, »Satellite«, bruger Joan Wasser sin smidige vokal, der skifter ubesværet fra røget coolness til sælsom falset, som kontrast til det stammende beats.

Wasser og Davis duetterer med næsten åndeløst på omkvædet til »Magic Lamp«, hvis seksuelle metaforer (magilampen skal gnides, dynamitten tændes) efterfølges af en tilpas skælvende hi-hat. Davis leverer et par anonyme solovokaler, men det er Wassers stemme, der løfter albummet til et gedigent niveau.

Hvem: Joan As Police Woman & Benjamin Lazar »Let It Be You«

Hvad: Pladeselskab: Reveal Records